Видавничий дім «Антиквар» відновлює часопис «KinoКоло»

Видавничий дім «Антиквар» відновлює часопис «KinoКоло»

9 Лютого 2022
2664
9 Лютого 2022
16:44

Видавничий дім «Антиквар» відновлює часопис «KinoКоло»

2664
Ганна Шерман: «Є впевненість, що кіноаудиторія в Україні потужна і нас є кому читати».
Видавничий дім «Антиквар» відновлює часопис «KinoКоло»
Видавничий дім «Антиквар» відновлює часопис «KinoКоло»

Українська журналістка, театрознавець та директор видавничого дому «Антиквар» Ганна Шерман повідомила «Детектору медіа» про відновлення виходу часопису про кіно «KinoКоло». Його пілотний випуск має вийти наприкінці травня 2022 року.

Ганна Шерман нагадала, що попередня версія часопису існувала з середини 1990-х років і по 2008 рік включно. Його засновником був кінокритик та ведучий Володимир Войтенко, він же буде головним редактором і відновленого «KinoКола». Одним із співзасновників першого видання був Олександр Роднянський, проєкт виходив за підтримки «1+1». Наразі свідоцтво про держреєстрацію є дійсним, а Роднянський залишається серед співзасновників.

Часопис буде доступний у відкритому продажі та за передплатою, у мережах кінотеатрів-партнерів та у точках реалізації двох інших видань видавничого дому – журналу «Антиквар» і журналу «Український театр» (який має вийти друком вже у березні).

«Фактично ми створюємо медіахолдинг. Три мистецькі видання будуть підтримувати одне одного з точки зору спільної площини та розширення аудиторії... Ці видання розраховані не на масового, а на профільного читача, на людей, які пов'язані з цією сферою професійно або глибоко нею зацікавлені», – зазначила Шерман.

Часопис «KinoКоло» буде представлений у соцмережах, окремі тексти, архівні матеріали будуть присутні в електронному форматі.

«Кіносфера сьогодні бурхливо розвивається, є багато виробників кінопродукції, є продюсерські структури. Загалом, у нас є впевненість, що кіноаудиторія в Україні потужна і нас є кому читати. Профільне видання засвідчує зрілість галузі, і зараз є потреба в професійних виданнях. Це саме друкована періодика, бо якість професійного ЗМІ – принциповий момент, на мою особисту думку, лише друк дає відчуття відповідальності, яке і є інструментом організації контенту», – резюмувала Шерман.

Нагадаємо, раніше видавничий дім «Антиквар» відновив вихід журналу для професійної театральної спільноти «Український театр».

Фото: Sherman Hanna/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2664
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду