Авто та знімальна техніка журналістів шведського телебачення TV4 знищені російським дроном на Запоріжжі

Авто та знімальна техніка журналістів шведського телебачення TV4 знищені російським дроном на Запоріжжі

20 Вересня 2023
7664
20 Вересня 2023
00:54

Авто та знімальна техніка журналістів шведського телебачення TV4 знищені російським дроном на Запоріжжі

7664
Атаку безпілотника на автомобіль медійників уже прокоментував прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон: «Не можна виключати, що це той наслідок, який хоче бачити Росія: щоби журналісти не сміли там бути, щоби вони якомога менше висвітлювали цю війну».
Авто та знімальна техніка журналістів шведського телебачення TV4 знищені російським дроном на Запоріжжі
Авто та знімальна техніка журналістів шведського телебачення TV4 знищені російським дроном на Запоріжжі

Команда TV4, яка перебуває в Україні, зазнала атаки БПЛА на сході у вівторок 19 вересня, повідомляється на сайті TV4.

«Команду TV4 обстріляли безпілотником. Репортер Йоган Фредрікссон та фотограф Даніель Здольсек травмувань не зазнали», — йдеться у повідомленні.

«Цього разу нам пощастило», — прокоментував наслідки атаки Йоган Фредрікссон.

Йоган Фредрікссон і Даніель Здольсек, які перебувають у районі Запоріжжя, вийшли зі свого автомобіля, щоби розпочати зйомки сюжету, і близько 11:30 їхнє авто було атаковане російським дроном.

Репортер Йоган Фредрікссон та фотограф Даніель Здольсек

Повідомляється, що Йоган і Даніель травмувань не зазнали. Незначні поранення отримали їхній локальний продюсер Олександр Павлов, а також двоє українських поліцейських, які супроводжували команду TV4 на місце події.

«Цього разу нам пощастило. Російська ракета, яку ми почули з безпілотника, влучила прямо у двері нашого автомобіля. На щастя, в машині нікого не було. Все це було дуже близько до нас. Ось так зараз виглядає Україна для мільйонів людей — постійна небезпека для життя», — каже Йоган Фредрікссон.

Сайт шведського мовника уточнює, що співробітники TV4 перебувають у звітній поїздці на Запоріжжі, де вони збиралися зняти сюжет.

Унаслідок влучання російського безпілотника було знищено автомобіль, у якому вони їхали, та знімальне обладнання.

Автомобіль знімальної групи TV4 після влучання російського безпілотника

«Ми раді, що всі обійшлися без тілесних ушкоджень. Ми дотримувалися процедур безпеки, встановлених у редакції. Обидва наші журналісти мають великий досвід роботи в зонах бойових дій, і це допомогло їм швидко зрозуміти, що відбувається», — зазначив Фредрік Малмберг, директор новин TV4 Nyheterna.

У повідомленні зазначається, що влада Запорізької області висловила занепокоєння з приводу атаки.

«Це відверта атака на пресу», — заявила голова Запорізької ОВА Олена Жук в інтерв’ю TV4 Nyheterna.

Атаку російського безпілотника на автомобіль шведських журналістів прокоментував і прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон: «Це підкреслює, що війна постійно зачіпає людей, які є абсолютно цивільними і які перебувають там з інших причин. Я припускаю, що буде дуже ретельно розслідувано, що за цим стоїть. Не можна виключати, що це той наслідок, який хоче бачити Росія: щоби журналісти не сміли там бути, щоби вони якомога менше висвітлювали цю війну».

Більш детально про подію «Детектору медіа» розповів журналіст та фіксер Артем Перфілов«Сьогодні вдень машина знімальної групи шведського телебачення TV4 була атакована російським дроном у Степногірську (Запорізька область). Всі живі, отримали подряпини, але машина згоріла разом зі знімальним обладнанням, а також з комп’ютером та телефоном нашого колеги — журналіста та локального продюсера Олександра Павлова, який ще й отримав незначне поранення руки».

Фото надані Артемом Перфіловим

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7664
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду