Олена Шкарпова очолила комунікаційний відділ одного з проєктів ГС «Освіторія» (ОНОВЛЕНО)

Олена Шкарпова очолила комунікаційний відділ одного з проєктів ГС «Освіторія» (ОНОВЛЕНО)

10 Жовтня 2023
964
10 Жовтня 2023
22:00

Олена Шкарпова очолила комунікаційний відділ одного з проєктів ГС «Освіторія» (ОНОВЛЕНО)

964
Вона займатиметься комунікаційною стратегією розвитку проєкту для учнів початкової школи «Вивчаю — не чекаю».
Олена Шкарпова очолила комунікаційний відділ одного з проєктів ГС «Освіторія» (ОНОВЛЕНО)
Олена Шкарпова очолила комунікаційний відділ одного з проєктів ГС «Освіторія» (ОНОВЛЕНО)

Колишня продакт-менеджерка електронної системи публічних закупівель Prozorro Олена Шкарпова долучилася до команди громадської спілки «Освіторія» як комунікаційна директорка (Comms Team Lead) проєкту для учнів початкової школи «Вивчаю — не чекаю». Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці та підтвердила «Детектору медіа».

У коментарі «ДМ» Шкарпова розповіла, що «Вивчаю — не чекаю» — це мобільний застосунок, який має на меті надати учням та ученицям 1–4 класів можливість навчатися за українськими навчальними програмами у будь-якій точці світу. Проєкт реалізується за підтримки міжнародної неприбуткової організації War Child Holland.

Олена Шкарпова займатиметься передусім комунікаційною стратегією розвитку проєкту, який попередньо триватиме до травня 2024 року.  

Нагадаємо, у лютому цього року вона обійняла посаду комунікаційниці у благодійному фонді «Пацієнти України». Однак у серпні Олена ухвалила рішення піти з організації, оскільки зіткнулася з вигоранням через перезаванатженість.   

Раніше Олена Шкарпова працювала медіадиректоркою VoxUkraine, згодом очолювала комунікаційний відділ благодійного фонду «Таблеточки». 

У листопаді 2019 року Шкарпова оголосила, що стала керівницею відділу комунікацій та маркетингу в Prozorro. Вона обіймала цю посаду до червня 2022 року.

Невдовзі Олена випустила власний проєкт інтерв’ю на ютубі «Шкарпова запитає». Гостем прем’єрного випуску став заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук. Текстова версія цієї розмови вийшла у Forbes, а частина — в аудіосюжеті на «Латвійському радіо» (Latvijas Radio).

У розмові з «Детектором медіа» Олена Шкарпова розповідала про те, що прагне, аби її контент не лише допоміг українцям завдяки поясненням експертів зануритися глибше у сфери економіки, фінансів, медицини, соціології, енергетики, аграрного ринку тощо, а й був корисним при ухваленні рішень щодо життя та майбутніх планів.

Загалом канал «Шкарпова запитає» містить п'ять розмов, зокрема із засновницею Gradus Research Євгенією Близнюк, економісткою Веронікою Мовчан, експертом з інформаційної безпеки держави Євгеном Поремчуком та директором Центру досліджень енергетики Олександром Харченком.

Як розповіла Олена Шкарпова в коментарі «Детектору медіа», наразі вона поставила цей проєкт на паузу, доки не знайде фінансування для покращення його якості. 

«Я переглянула своє ставлення до свого ютуб-проєкту і зрозуміла, що він не подобається мені в такому вигляді, як зараз. Я хочу, щоб це було значно якісніше, зокрема й з мого боку. (...) Я відкладаю поки цю ідею на кращі часи, поки не знайду кошти на те, щоб фінансувати такий проєкт. Сама я наразі цього робити не можу», — поділилася вона. 

Фото: Олена Шкарпова / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
964
Читайте також
17.06.2022 08:21
«Детектор медіа»
1 008
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду