Померла дитяча письменниця Марія Морозенко

Померла дитяча письменниця Марія Морозенко

9 Жовтня 2023
9563
9 Жовтня 2023
22:10

Померла дитяча письменниця Марія Морозенко

9563
Марії Морозенко не стало сьогодні, а ще вчора вона привозила до Київського військового госпіталю волонтерський недільний обід.
Померла дитяча письменниця Марія Морозенко
Померла дитяча письменниця Марія Морозенко

Сьогодні, 9 жовтня, померла Марія Морозенко, українська дитяча письменниця та поетеса, літературна редакторка, філологиня, лавреатка багатьох літературних премій. 

Про це на сторінці письменниці у фейсбуку повідомила її донька: «Шановні друзі. Світла та прекрасна людина Марія Морозенко сьогодні померла. Пізніше надам інформацію з приводу поховання». 

 

Про смерть Марії Морозенко сповістила й відома журналістка Ольга Мусафірова. 

«Сьогодні померла Марія Морозенко.  

Тобто, учора, в неділю, вона в останній раз привезла до військового госпіталю волонтерський недільний обід. Як возила всі місяці цієї страшної війни. І хлопці, як завжди, дякували їй за материнську заботу і посміхалися, а вона їм казала — “До зустрічі!”» — написала Ольга Мусафірова. 

«Детектору медіа» Ольга Мусафірова розповіла, що познайомилася з Марією Морозенко так, як зазвичай знайомляться волонтери.  

«Минулої пізньої осені я привезла з дачі багато кизилу та почала шукати: може, щось із нього можна зробити таке, “довгограюче”, щоби на фронт надіслати? І моя подруга, літераторка й громадська діячка Галина Дацюк, дала телефон Марії Морозенко і сказала: “Дівчата готують недільні обіди для військового госпіталю в Києві”. Я зустрілася з Марією, передала кизил, і з тих пір ми підтримували стосунки.  

У неї була якась неймовірна сила духу і любові. У повному сенсі слова, Марія залишалася бійцем до останньої хвилини власного життя. Її обожнювали поранені. Не уявляю навіть, як їм сказати про втрату...», — розповіла пані Ольга. 

У 2018 році Марія Морозенко стала лавреаткою премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки. У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» переможцями визнали  її повісті «Іван Сірко. Великий характерник», «Іван Сірко. Славетний кошовий». 

Марія Морозенко (справжнє прізвище — Мороз) — українська дитяча письменниця та поетеса, членкиня Національної спілки письменників України, літературна редакторка, філологиня, лавреатка багатьох літературних премій. Очолювала Київську організацію НСПУ. 

Фото: Марія Морозенко / сайт Національної спілки письменників України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9563
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду