detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
04.10.2023 16:50
У Львові стартував ювілейний фестиваль BookForum
У Львові стартував ювілейний фестиваль BookForum
Ключовою темою Форуму є «Перепис майбутнього». У програмі 150 подій

Сьогодні, 4 жовтня, стартував ювілейний 30-й Львівський міжнародний літературний фестиваль BookForum.

Фестиваль триватиме до неділі, 8 жовтня, і має у програмі 150 подій — панельні дискусії з письменниками та інтелектуалами, зустрічі з іноземними гостями, презентації книжкових новинок, Ніч поезії і традиційний книжковий ярмарок. Календар усіх заходів доступний на сайті BookForum.

Події відбудуться наживо на різних локаціях у Львові, а деякі також транслюватимуться онлайн (трансляція українською відбуватиметься на сайті Bookforum, англійською — на платформі диджитал-партнера Hay Festival). Вхід на фестиваль вільний.

Серед іноземних гостей участь у цьогорічному форумі візьмуть Пітер Померанцев, Тімоті Ґартон Еш, Георгі Господинов, Славенка Дракуліч та інші.

Під час фестивалю відбудеться церемонія нагородження лауреатів Українсько-єврейської літературної премії «Зустріч» за участі Софії Андрухович — лауреатки премії 2023 року за роман «Амадока».

Крім того, відбудеться захід у пам’ять про Вікторію Амеліну. «Це буде розмова між жінками, які зараз змінюють цю країну і боряться за справедливість», — розповіла програмна директорка Форуму Софія Челяк.

Також відбудеться презентація щоденника та вибраних віршів Володимира Вакуленка, упорядницею яких була Вікторія Амеліна.

Ключовою темою 30-го Lviv BookForum є «Перепис майбутнього»: життя, щастя і культура під час та після війни. 

Як повідомила Софія Челяк, цьогоріч, після однорічної перерви, пов’язаної з повномасштабною війною, повертається Ніч поезії та музики. У стінах Львівського театру ляльок лунатимуть твори Ярини Чорногуз, Павла Вишебаби, Остапа Сливинського, Галини Крук, Олени Гусейнової та інших, з гуртами «Пиріг і Батіг» та Landschaft.

Фото: Роман Мельник / «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY