Володимир Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі

Володимир Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі

24 Вересня 2023
1396
24 Вересня 2023
09:40

Володимир Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі

1396
Б’янка Залевська висвітлювала події на Донбасі ще з 2014 року, займалась волонтерством, допомагала ЗСУ, брала участь у транспортуванні важкохворих дітей до польських лікарень.
Володимир Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі
Володимир Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Любліні, вручив польській журналістці Б’янці Залевській орден княгині Ольги ІІ ступеня. Громадянка Польщі отримала українську державну нагороду за вагомий особистий внесок у підтримання державного суверенітету, територіальної цілісності України та зміцнення українсько-польської співпраці. Про це повідомляє сайт президента.

Журналістка TVN Discovery Poland Б’янка Залевська з 2014 року працювала в зоні АТО на Донбасі, де отримала важке поранення. Ще в ті часи займалась волонтерством: збирала й передавала в Україну гуманітарну допомогу. З початком повномасштабної війни РФ проти України надала значну допомогу підрозділам Збройних сил України, допомагала в транспортуванні важкохворих дітей до шпиталів Республіки Польща.

Разом із Залевською українську державну нагороду з рук Президента України отримав ще один громадянин Польщі — медик-рятувальник Даміан Дуда. Його нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Польський медик-волонтер Даміан Дуда, Президент України Володимир Зеленський і журналістка з Польщі Б’янка Залевська

З командою інших польських медиків Даміан Дуда власним коштом закуповував необхідні медичні препарати та приїздив в Україну, щоб надавати екстрену медичну допомогу й евакуйовувати до стабілізаційного пункту воїнів, поранених на лінії фронту. Також Дуда створив фонд, із якого фінансується закупівля медикаментів для команд медиків-волонтерів в Україні.

«Те, що ви робите, — велика праця — допомагати, підтримувати українців на фронті, які реально захищають не тільки Україну, а й, я вважаю, Європу, весь світ, наші спільні цінності», — сказав Володимир Зеленський, вручаючи нагороди.

В особі Залевської та Дуди Володимир Зеленський подякував усьому польському народові, «всім людям, які з перших днів відкривали свої сім’ї, свої домівки, відкривали себе й допомагали».

«Я вважаю, що будь-які виклики на нашому спільному шляху — це ніщо порівняно з тим, що є така міцність між нашими людьми», — наголосив український президент.

 На фото — Володимир Зеленський вручає орден журналістці з Польщі Б’янці Залевській

Фото: president.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1396
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду