detector.media
24.09.2023 09:40
Володимир Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі
Володимир Зеленський нагородив орденом журналістку з Польщі
Б’янка Залевська висвітлювала події на Донбасі ще з 2014 року, займалась волонтерством, допомагала ЗСУ, брала участь у транспортуванні важкохворих дітей до польських лікарень.

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи в Любліні, вручив польській журналістці Б’янці Залевській орден княгині Ольги ІІ ступеня. Громадянка Польщі отримала українську державну нагороду за вагомий особистий внесок у підтримання державного суверенітету, територіальної цілісності України та зміцнення українсько-польської співпраці. Про це повідомляє сайт президента.

Журналістка TVN Discovery Poland Б’янка Залевська з 2014 року працювала в зоні АТО на Донбасі, де отримала важке поранення. Ще в ті часи займалась волонтерством: збирала й передавала в Україну гуманітарну допомогу. З початком повномасштабної війни РФ проти України надала значну допомогу підрозділам Збройних сил України, допомагала в транспортуванні важкохворих дітей до шпиталів Республіки Польща.

Разом із Залевською українську державну нагороду з рук Президента України отримав ще один громадянин Польщі — медик-рятувальник Даміан Дуда. Його нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Польський медик-волонтер Даміан Дуда, Президент України Володимир Зеленський і журналістка з Польщі Б’янка Залевська

З командою інших польських медиків Даміан Дуда власним коштом закуповував необхідні медичні препарати та приїздив в Україну, щоб надавати екстрену медичну допомогу й евакуйовувати до стабілізаційного пункту воїнів, поранених на лінії фронту. Також Дуда створив фонд, із якого фінансується закупівля медикаментів для команд медиків-волонтерів в Україні.

«Те, що ви робите, — велика праця — допомагати, підтримувати українців на фронті, які реально захищають не тільки Україну, а й, я вважаю, Європу, весь світ, наші спільні цінності», — сказав Володимир Зеленський, вручаючи нагороди.

В особі Залевської та Дуди Володимир Зеленський подякував усьому польському народові, «всім людям, які з перших днів відкривали свої сім’ї, свої домівки, відкривали себе й допомагали».

«Я вважаю, що будь-які виклики на нашому спільному шляху — це ніщо порівняно з тим, що є така міцність між нашими людьми», — наголосив український президент.

 На фото — Володимир Зеленський вручає орден журналістці з Польщі Б’янці Залевській

Фото: president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY