detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
19.09.2023 17:29
У мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно
У мережі з'явилася фейкова сторінка з логотипом Держкіно
Фейковий інстаграм-акаунт опублікував дописи про нібито набір акторів масовки для українських фільмів та серіалів від імені Державного агентства України з питань кіно.

Державне агентство України з питань кіно попередило, що в соціальних мережах з’явилася фейкова сторінка з логотипом агентства. Про це повідомила пресслужба Держкіно на офіційному сайті.

Фейковий інстаграм-акаунт опублікував дописи про нібито набір акторів масовки для українських фільмів та серіалів від імені Держкіно.

«У мережі “Інтернет” з’явилася сторінка, яка незаконно використовує офіційний логотип Державного агентства України з питань кіно і не є офіційною сторінкою Держкіно. Ця сторінка і вся інформація на ній — фейк!» — ідеться в повідомленні агентства.

Офіційне джерело інформації щодо роботи відомства — за посиланням.

Нагадаємо, у серпні у фейсбуці через рекламу поширювалася фейкова стаття журналістки з Чернігова Ірини Синельник, яка співпрацює з інформаційним агентством УНІАН. Зловмисники опублікували вигаданий матеріал на підробленій сторінці агентства. 

За словами медійниці, пропагандисти в матеріалі від її імені просували російські наративи про великі втрати української армії та необхідність домовлятися з Путіним.

Раніше в інтернеті з’явився фейковий сайт українського видання «РБК-Україна». На підробленому сайті пропагандисти опублікували фейкову статтю, в якій цитують вигаданий фейсбук-допис Головнокомандувача ЗСУ. Наприкінці стаття підводить до думки, начебто Україні потрібний Залужний, а не президент-зрадник.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY