МКІП запустило новий офіційний вебсайт з розширеним функціоналом

МКІП запустило новий офіційний вебсайт з розширеним функціоналом

18 Вересня 2023
1177
18 Вересня 2023
19:15

МКІП запустило новий офіційний вебсайт з розширеним функціоналом

1177
Оновлений ресурс має оптимізований дизайн та відповідає вимогам інклюзивності.
МКІП запустило новий офіційний вебсайт з розширеним функціоналом
МКІП запустило новий офіційний вебсайт з розширеним функціоналом

Міністерство культури та інформаційної політики України запустило новий вебсайт. Ресурс має розширений функціонал та сучасний дизайн, що відповідає вимогам інклюзивності. Про це повідомила пресслужба МКІП.

Як розповіли у відомстві, дизайн оновленого сайту перейняв стилістичні особливості рекомендацій Мінцифри, однак містить багато елементів фірмового стилю МКІП, як-от кольорові бекграунди та патерни. Сайт також адаптований для різних пристроїв.

«У дизайні нового вебсайту враховано мобільну спрямованість, що надає простоту використання на малих екранах, швидкий доступ до важливої інформації та оптимізований дизайн для покращення користувацького досвіду на мобільних пристроях.

Інтерфейс нового сайту інтуїтивно зрозумілий (між розділами дотриманий швидкий і логічний перехід з дотриманням принципу "два кліки") до розділів та сторінок. На сайті використані великі фото та відео. Для кращої взаємодії з користувачами на сайті використані банери, віджети, інтеграцію з іншими сайтами та соціальними мережами, форму підписки на оновлення, розширені пошукові функції, що дає можливість швидко знайти потрібну інформацію на сайті», — йдеться в повідомленні пресслужби.

Розробники ресурсу також використали більш ефективні методи обробки даних на сервері. Час відкриття сторінки нового сайту — не більше двох секунд.

Наразі сайт працюватиме в тестовому режимі. До 20 жовтня користувачі мають змогу надіслати на адресу електронної пошти press@mkip.gov.ua свої пропозиції, які врахують під час доопрацювання сайту. 

Технічна та фінансова допомога зі створення вебсайту була надана за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, в липні Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка зобов’язує державні органи зробити всі сайти доступними для людей із порушеннями зору, слуху чи моторики відповідно до міжнародних стандартів. 

Новий державний стандарт розробили на основі міжнародних рекомендацій WCAG 2.1. Зокрема, WCAG 2.1 містить правила перекладу жестовою мовою, особливості читабельності тексту, розміщення ілюстрацій тощо.

 Фото: скриншот сайту МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду