«По той бік новин» запустили новий сайт

«По той бік новин» запустили новий сайт

12 Липня 2022
3568
12 Липня 2022
09:55

«По той бік новин» запустили новий сайт

3568
Сайт полегшить пошук численних спецпроєктів команди «По той бік новин».
«По той бік новин» запустили новий сайт
«По той бік новин» запустили новий сайт

У вівторок, 12 липня, фактчекери інформаційного проєкту «По той бік новин» запустили новий сайт.

Керівник «По той бік новин» Сергій Одаренко повідомив «Детектору медіа», що на новому сайті  будуть розміщені серед іншого й тексти, які наразі доступні на сайті «По той бік пандемії» та на сторінці проєкту у фейсбуці.

«Сайт нам потрібен, щоб розбити тексти за категоріями (правда/фейк/маніпуляція тощо). А особливо виокремити наші численні спецпроєкти («По той бік пандемії», «По той бік Чорнобилю», «По той бік Незалежності», «По той бік війни» та інші). І цим самим спростити пошук того чи іншого матеріалу. На сайті є зручне кольорове кодування, що наочно полегшить сприйняття інформації. Сайт дозволить нам публікувати в читабельному вигляді лонґріди, які плануються в рамках проєкту «По той бік гендеру». Також нам важливо мати сайт для підняття довіри читачів (ми радимо критично ставитися до інформації в соцмережах, водночас самі публікуємо свої спростування в фейсбуці). А ще, наприклад, у Вікіпедії не можна посилатися на соцмережі, якою б достовірною не була інформація. А у нас є що цитувати», – повідомив Одаренко.

З нагоди запуску нового сайту команда «По той бік новин» оголосила розіграш серед своїх читачів брендованих подарункових наборів. Також видання можна підтримати донатом.

Фактчекери «По той бік новин» працювали над новим сайтом, який створили замість раніше заблокованого  сайту Coronafakes – «По той бік пандемії». Восени 2021 року сайт одноосібно заблокував співвласник видання «Букви» Петро Терентьєв, який також є власником домену Coronafakes.com. Пізніше цей сайт був розблокований. Однак Сергій Одаренко у коментарі «ДМ» повідомив, що фактчекери вже не мають жодного стосунку до Coronafakes.com. Останній матеріал на сайті датований 3 вересня 2021 року.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3568
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду