В Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа – Потураєв

В Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа – Потураєв

23 Серпня 2022
1113

В Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа – Потураєв

1113
Якщо такий фонд створять, він працюватиме як Український культурний фонд – тобто надаватиме гранти.
В Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа – Потураєв
В Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа – Потураєв

В Україні можуть створити окремий фонд підтримки медіа. Про це голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв сказав в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, якщо такий фонд створять, він працюватиме за моделлю Українського культурного фонду – тобто надаватиме гранти.

«Є ідея створити окремий фонд підтримки медіа, на зразок Українського культурного фонду, бо на Заході довіра, в першу чергу, до таких от недержавних структур. УКФ, він заснований державою, але держава його не контролює. І в будь-якому випадку, якщо цей фонд буде створений, то він буде працювати так само як і УКФ, тобто розподіляти гранти. І я вважаю, що це єдина можливість і єдине можливе рішення, тому що це гнучкий і зрозумілий інструмент для західних партнерів», – сказав Потураєв.

Голова комітету зазначив, що по гранти зможуть звертатися як регіональні газети та онлайн-видання, для яких ці кошти є питанням подальшого існування, так і великі медіа, яким фонд може допомогти з реалізацією окремого проєкту – програми чи серіалу тощо.

«Знову-таки, це треба проговорювати з західними партнерами. На етапі надання нам грошей, звичайно, що нам висуватимуть певні вимоги, на що ви ці гроші можете через гранти, через конкурси надавати. Ну, ми їм кажемо, що по багатьох напрямках не може бути навіть конкурсу, бо якщо у тебе завдання врятувати місцеві медіа, треба рятувати всіх, хто ще живий. В інших випадках можуть бути якісь конкурси, але це ще, так би мовити, на фіналізації обговорень з партнерами. Я сподіваюся, що все ж таки гроші нам ці почнуть давати і ми зможемо таким чином починати підтримувати українські медіа, бо іншої перспективи немає», – додав Микита Потураєв.

Раніше Український культурний фонд розпочав фандрейзингову кампанію для підтримки культури та українських медіа.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1113
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду