Ткаченко: Українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро

Ткаченко: Українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро

2 Вересня 2022
1560
2 Вересня 2022
17:17

Ткаченко: Українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро

1560
Олександр Ткаченко: Мова йде про сьогоднішній день, бо ситуація набуває критичного значення.
Ткаченко: Українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро
Ткаченко: Українські культура та медіа потребують негайної допомоги в розмірі 250 млн євро

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час брифінгу у «Медіа Центрі Україна — Укрінформ» заявив, що українські медіа та культура потребують термінової підтримки від міжнародної спільноти у розмірі 250 млн євро.

«Загальна сума термінових потреб, яку ми склали, на сьогоднішній день складає 250 млн євро. Мова йде про сьогоднішній день, бо ситуація набуває критичного значення. Ми отримали запевнення від німецької сторони, що найближчим часом німці, як головуючи у G7 будуть скликати зустріч міністрів культури та медіа стосовно продовження дискусії щодо медіа, де ми запропонуємо наше розуміння того, що ми вкладаємо у назву умовний інформаційний "Рамштайн" – тобто, плану дій зі спільної протидії російській пропаганди, а також мати ресурси для українських медійників – і телемарафону і незалежних медіа, і онлайн-медіа», – каже міністр.

Ткаченко зауважив, що аналогічна розмова відбувалась і з новою міністеркою культури Франції Рімою Абдул Малак.

Ткаченко нагадав, що у червні державна міністерка ФРН з питань культури та ЗМІ Клаудія Рот під час візиту до України оголосила програму німецького уряду з допомоги українській культурі та медіа в розмірі 20 млн євро.

«Але під час мого перебування в Німеччині в мене була нагода дізнатись більше про те, на що власне підуть ці кошти. Дізналися ми дещо цікаве, наприклад, кошти, заплановані для медіа, в певній пропорції підуть на підтримку українських журналістів, які перебувають в Німеччині, і значною мірою підуть на підтримку опозиційної російської преси...Мені щиро жаль російські опозиційні медіа, але також мені щиро байдуже, в якому вони зараз стані, мене непокоїть стан справ з українськими медіа, які потребують допомоги тут і зараз».

Міністр наголосив, що підтримка необхідна суттєво більша і не тільки тим людям, які перебувають зараз в Німеччині.

За словами Ткаченка, конкретна допомога для сфери культури та медіа з початку повномасштабної війни надходила в першу чергу, від країн Східної Європи – Польщі, Литви, Словаччини. Тому наразі важливо доєднати до цього процесу Францію та Німеччину.

Нагадаємо, голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що в Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа. Зокрема, по гранти зможуть звертатися як регіональні газети та онлайн-видання, для яких ці кошти є питанням подальшого існування, так і великі медіа, яким фонд може допомогти з реалізацією окремого проєкту – програми чи серіалу тощо.

Скриншот відео: Ukrinform TV/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1560
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду