detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
16.09.2023 19:00
ЄС виділив на підтримку українських медіа 28 млн євро
ЄС виділив на підтримку українських медіа 28 млн євро
В ЄС відзначають три головних виклики для українських журналістів: їхня особиста безпека, фінансове виживання та боротьба з численними маніпуляціями та дезінформацією.

Європейський Союз має поточний портфель проєктів на підтримку українських незалежних медіа на загальну суму в 28 млн євро. Про це під час медійного форуму «Редколегія. Саміт» повідомив тимчасово повірений у справах ЄС в Україні Ярослав Тимофєюк.

«Під час війни є три найбільших виклики для журналістів. Це їхня особиста безпека, їх фінансове виживання та боротьба з численними маніпуляціями та дезінформацією. І ми в ЄС підтримуємо вас у всіх цих напрямах», — сказав Тимофєюк.

Він зазначив, що зараз перед Україною стоять особливі завдання в контексті стратегічних комунікацій та боротьби з дезінформацією.

«Але ми вважаємо, що і під час війни має бути конкуренція у медійному просторі та доступ до перевіреної, надійної інформації», — наголосив Тимофєюк.

Він привітав «різноманіття голосів» в українських ЗМІ та підкреслив, що в Україні було багато зроблено для забезпечення цієї різноманітності та свободи слова у медіа.

Згідно з проєктом Закону про держбюджет в 2024 році уряд планує витратити на гуманітарно-інформаційну сферу 10,7 млрд грн.

У серпні 2022 року голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що в Україні можуть створити окремий грантовий фонд для підтримки медіа. 

У вересні 2022 року тодішній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляв, що українські медіа та культура потребували термінової підтримки від міжнародної спільноти у розмірі 250 млн євро.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY