«Українська правда» відзначила сотню лідерів, які роблять внесок у перемогу України та розбудову державності

«Українська правда» відзначила сотню лідерів, які роблять внесок у перемогу України та розбудову державності

23 Листопада 2023
2368
23 Листопада 2023
18:41

«Українська правда» відзначила сотню лідерів, які роблять внесок у перемогу України та розбудову державності

2368
До рейтингу видання ввійшли посадовці, військові, підприємці, журналісти, спортсмени, культурні й громадські діячі.
«Українська правда» відзначила сотню лідерів, які роблять внесок у перемогу України та розбудову державності
«Українська правда» відзначила сотню лідерів, які роблять внесок у перемогу України та розбудову державності

«Українська правда» вперше за 23 роки свого існування опублікувала власний перелік лідерів України «УП-100», до якого ввійшли держслужбовці, військові, волонтери, підприємці, журналісти, спортсмени, письменники, музиканти та інші культурні й громадські діячі.

«Цей проєкт відрізняється від інших рейтингів, що визначають заможність чи впливовість. Бо на перше місце ми поставили таку важливу рису людського характеру як лідерство. Наша команда щиро вважає, що люди, які змогли взяти на себе відповідальність, які робили більше, ніж навіть вони самі від себе очікували, допомагають нашій країні вистояти в найважливішій історичній битві за право бути», — написала редакція.

Журі оцінювало учасників рейтингу за такими критеріями: внесок у перемогу й розбудову української державності, вплив на суспільно-політичні процеси, лідерство та доброчесність. 

Видання визначило лідерів у п'ятьох категоріях: «Державне управління», «Захисники», «Суспільство», «Бізнес», «Спорт» та «Культура». Найвищі бали журі отримали військовослужбовці, а найнижчі — кандидати номінації «Державне управління». 

Так, до категорії «Суспільство» ввійшли, зокрема, журналісти AP Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко, головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко, головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов, засновник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов, голова Центру громадянський свобод Олександра Матвійчук, голова правління Центру прав людини Zmina Тетяна Печончик, фотографи Влада та Костянтин Ліберовиволонтер, засновник телеграм-каналу «Лачен пише» Ігор Лаченков та інші.

Лідерами в галузі «Захисники» визнали Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, ‍командира бригади спеціального призначення «Азов» Дениса Прокопенка, командира спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла, начальника ГУР Кирила Буданова, голову СБУ Василя Малюка, режисера і військового Олега Сенцова, командира Третьої окремої штурмової бригади Андрія Білецького, керівницю медичної служби «Ульфі» Аліну Михайлову та інших командувачів та військових. 

Серед державних управлінців «Українська правда» відзначила, зокрема, президента Володимира Зеленського, міністра оборони Рустема Умєрова, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, посла в ООН Сергія Кислицю та пані посла в США Оксану Маркарову, секретаря РНБО Олексія Данілова, мера Львова Андрія Садового, мера Дніпра Бориса Філатова, голову Миколаївської ОДА Віталія Кіма та інших

У переліку лідерів у галузі культури — письменник Сергій Жадан, співачка Джамала, письменниця, документаторка російських воєнних злочинів Вікторія Амеліна, подружжя режисерки Ірини Цілик та письменника Артема Чеха, музикант, оператор дрона Андрій Хливнюк, письменниця Оксана Забужко, стендап-комік та волонтер Василь Байдак, поетка і військова Ярина Чорногуз тощо. 

З повним переліком лідерів, які ввійшли до рейтингу «УП-100», а також списком журі можна ознайомитися тут

Нагадаємо, нещодавно британська телерадіомовна корпорація BBC оголосила цьогорічну сотню впливових жінок, які надихають. У переліку «BBC 100 Women 2023» три українки: письменниця Оксана Забужко, захисниця прав дітей, засновниця фонду «Голоси дітей» Олена Розвадовська та експертка з клімату Ірина Ставчук.

Фото: «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2368
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду