«BBC News Україна» розпочала приймати заявки на конкурс «Книга року BBC 2023»

«BBC News Україна» розпочала приймати заявки на конкурс «Книга року BBC 2023»

11 Вересня 2023
884
11 Вересня 2023
12:40

«BBC News Україна» розпочала приймати заявки на конкурс «Книга року BBC 2023»

884
«BBC News Україна» заявила про старт літературного конкурсу та оголосила, що заявки можна подати з 11 вересня до 11 жовтня.
«BBC News Україна» розпочала приймати заявки на конкурс «Книга року BBC 2023»
«BBC News Україна» розпочала приймати заявки на конкурс «Книга року BBC 2023»

11 вересня «BBC News Україна» оголосила про старт конкурсу «Книга року BBC 2023». Переможців визначатимуть у трьох номінаціях: «Книга року BBC», «Дитяча Книга року BBC» та «Книга року ВВС — Есеїстика».

«Ми знову обиратимемо найкращий український літературний твір року серед війни, руйнувань, страждань і жертв, які домінують у житті і розмовах українців», — каже про конкурс головна редакторка «BBC News Україна» та голова журі премії Марта Шокало.

Літературна премія «Книга року BBC» відбувається вже 19 рік поспіль та вдруге після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Автор, який переможе у своїй номінації, отримає грошову винагороду в еквіваленті 1000 фунтів стерлінгів в українській гривні. Також видавці отримують право використовувати логотип «Книга року BBC» у наступних виданнях.

Видавці можуть подати до трьох книг, а також нові книги попередніх переможців. Книги подаються українською мовою (переклад чи оригінал) та мають бути видані протягом останніх 12 місяців. Докладніше ознайомитися з правилами можна на сайті «BBC Україна». Твори можна надсилати з 11 вересня по 11 жовтня 2023 року. Читачі можуть надсилати свої відгуки з 28 жовтня по 25 листопада 2023 року.

Оцінювати роботи претендентів на премію буде оновлений склад журі, а саме: професорка Києво-Могилянської академії та літературознавиця Віра Агеєва, блогер Віталій Чепинога, професор Канзаського університету Віталій Чернецький, радниця ЄБРР з питань культур Світлана Пиркало і головна редакторка «BBC News Україна» Марта Шокало. Переможців оголосять у грудні 2023 року.

Новий член журі — Віталій Чернецький — замінив Вадима Карп’яка, українського тележурналіста, оскільки той став членом комітету Шевченківської премії

Нагадаємо, що спочатку публікуються короткі списки претендентів у кожній номінації (короткі списки 2022 року). Минулого року переможцями стали Андрій Сем’янків (MED Goblin) із книжкою «Танці з кістками» у номінації «Книга року BBC», у номінації «Дитяча книга року» — Андрій Бачинський з книжкою «Примари Чорної діброви», у номінації «Есеїстика» — Павло Казарін з книжкою «Дикий Захід Східної Європи».

Фото: BBC News Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
884
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду