«BBC News Україна» оголосило переможців премії «Книга року BBC – 2020»

«BBC News Україна» оголосило переможців премії «Книга року BBC – 2020»

12 Грудня 2020
2700
12 Грудня 2020
10:27

«BBC News Україна» оголосило переможців премії «Книга року BBC – 2020»

2700
Премію проводять у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
«BBC News Україна» оголосило переможців премії «Книга року BBC – 2020»
«BBC News Україна» оголосило переможців премії «Книга року BBC – 2020»

«Книгою року BBC – 2020» став роман Сергія Сергійовича Saigon «Юпак» (видавництво «Білка»), повідомляє пресслужба BBC.

У номінації «Дитяча книга року BBC – 2020» перемогла книга «Мед і Паштет – фантастичні вітрогони» Уляни Чуби (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»).  А премію у номінації «Книга року ВВС – Есеїстика – 2020» здобула збірка есеїв Оксани Забужко «Планета Полин» (видавництво «Комора»).

«Роман "Юпак" Сергія Сергійовича Сайгона - це не лише особистий успіх молодого автора, але й важлива подія для українського суспільства. Ця книга промовляє від імені цілого покоління українців, чий голос починає нарешті лунати в літературі. Покоління, яке дорослішало на зламі епох і яке зрештою стало визначним для України у найважчий момент її сучасної історії», - прокоментувала редакторка «BBC News Україна» та член журі Марта Шокало

Оголошуючи «Дитячу книгу року BBC» «Мед і паштет - фантастичні вітрогони», керівний директор ЄБРР з питань комунікацій Джонатан Чарльз зазначив: «Сьогодні переможцем стала така історія, які нам подобаються найбільше: історія, яка буде цікава всій родині. Діти знайдуть у ній захопливу пригоду. А батьки - сатиричний погляд на такі важливі проблеми, як цифрова ізоляція, забруднення довкілля та корупція».

Говорячи про збірку есеїв Оксани Забужко «Планета Полин», радниця з питань культури ЄБРР та член журі Світлана Пиркало визначила авторку знаковою для України та української літератури: «Її збірка нарисів збурює цілу низку емоцій: мрійливість, сум, співчуття і насамперед естетичне задоволення. Есеї, написані десять років тому, співзвучні міркуванням сьогодення. А найновіші її тексти дають читачу унікальну можливість бути присутніми при написанні історії, того, що "увійде до хрестоматій"».

Переможець у кожній номінації отримує премію у розмірі 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті (біля 37 тис. грн).

До журі конкурсу входять:

  • Віра Агеєва, професор, Національний університет «Києво-Могилянська академія»
  • Віталій Чепінога, блогер
  • Вадим Карпяк, телеведучий
  • Світлана Пиркало, радниця з питань культури ЄБРР
  • Марта Шокало, головна редакторка «ВВС News Україна».

Переможцями премії у 2019 році стали: «Доця» Тамари Горіхи Зерня - «Книга року BBC», «Сапієнси» Володимира Арєнєва - «Дитяча книга року ВВС» і «Так, але...» Тараса Прохасько - «Книга року BBC - Есеїстика».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2700
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду