detector.media
24.08.2023 15:24
ГУР покаже фільм про російського пілота, який перегнав до України вертоліт МІ-8
ГУР покаже фільм про російського пілота, який перегнав до України вертоліт МІ-8
У стрічці йтиметься про деталі однієї з найкращих операцій, проведених українською розвідкою за всю історію України.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов анонсував показ фільму про пілота, який перегнав вертоліт МІ-8 Збройних сил Росії із запчастинами для ворожих винищувачів до України. За словами Буданова, він відбудеться 7 вересня — на річницю ГУР.

Крім того, в інтерв’ю «Радіо Свобода» керівник ГУР повідомив, що російський пілот, який пішов на співпрацю з українською розвідкою, почувається «чудово» і роздумує над тим, щоб залишитись в Україні. 

На запитання про те, як ГУР вдалося схилити російського пілота до співпраці, Буданов відповів: «Змогли знайти правильний підхід до людини, змогли створити умови, щоб вивезти непомітно всю сім'ю, і врешті створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, вони були знищені, хотілося б (взяти) живими, але маємо, що маємо... А пілот наш чудово почувається, все в нього добре. У фільмі, я думаю, що ви його побачите...У нього є два варіанти, але він схиляється до того, щоб бути тут (в Україні — “ДМ”)».

Глава ГУР наголосив, що з пілотом усе гаразд і його ніхто не тримає за ґратами. Однак він відмовився говорити про мотиви, якими керувався російський пілот, коли пішов на співпрацю з українською розвідкою.

«Це все зайве. Є факт. Он вертоліт. Його покажуть. Він існує, його можна помацати. Він справжній. Он пілот, його теж можна помацати, він теж справжній», — зауважив Буданов, додавши, що побачити вертоліт і поспілкуватися з його пілотом можна буде після оприлюднення «офіційного кіно».

Зокрема, в документальній стрічці йтиметься про деталі цієї операції, яка, за словами головного розвідника, є однією з найкращих серед проведених його відомством за всю історію України. Буданов наголосив, що це перша подібна успішна операція в Україні, та підтвердив, що вертоліт Мі-8 нині в Києві. 

Раніше повідомлялося, що 23 серпня гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Українська розвідка виманила пілота Мі-8АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам. 

Фото: УП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY