ISW проаналізував чергову порцію брехні очільників Кремля у їхніх заявах на форумі «Армія-2023»

ISW проаналізував чергову порцію брехні очільників Кремля у їхніх заявах на форумі «Армія-2023»

16 Серпня 2023
1190
16 Серпня 2023
10:52

ISW проаналізував чергову порцію брехні очільників Кремля у їхніх заявах на форумі «Армія-2023»

1190
За словами аналітиків інституту, Росія використовує форум для позиціонування себе як надійного і технологічно розвиненого партнера.
ISW проаналізував чергову порцію брехні очільників Кремля у їхніх заявах на форумі «Армія-2023»
ISW проаналізував чергову порцію брехні очільників Кремля у їхніх заявах на форумі «Армія-2023»

Військово-політичне керівництво Росії продовжує звинувачувати Захід у «розпалюванні конфлікту» в Україні та стверджувати, що «міжнародні санкції зміцнюють Росію». 

Ці традиційні мантри містяться в заявах представників Кремля на форумі «Армія-2023» (що проходить у Москві з 14 по 20 серпня), які проаналізували аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті інституту зазначається, що Кремль використовує форум «Армія-2023» для розвитку двосторонніх військово-політичних відносин з іншими державами та «позиціонування себе як надійного і технологічно розвиненого партнера». На підтвердження цього на форум був запрошений міністр оборони Китаю генерал-полковник Лі Шанфу, який у своєму виступі високо оцінив російсько-китайське стратегічне співробітництво і заявив про готовність Китаю до подальшої співпраці. 

МО РФ стверджує, що у перший день заходу Росія провела 14 двосторонніх зустрічей. Крім того, вказують експерти, мініоборони Росії представило на форумі кілька іранських безпілотників.

«Президент Росії Володимир Путін і міністр оборони Сергій Шойгу зробили значною мірою шаблонні коментарі, які представляли російський уряд як такий, що ефективно відповідає російським зусиллям з нарощування збройних сил, зображуючи західні та українські ресурси як обмежені і сприяючи міжнародному співробітництву проти Заходу. Шойгу, зокрема, заявив 15 серпня на Московській міжнародній конференції з безпеки, що російська оборонно-промислова база за певний час виробила різноманітну зброю, танки, бронемашини і безпілотники, і стверджував, що можливості російського і радянського обладнання перевершують можливості західного», — відзначили автори звіту  ISW.

Шойгу стверджував, що західні санкції проти Росії допомогли збільшити вітчизняне виробництво військової техніки завдяки імпортозаміщенню на підприємствах ОПК, що, на думку аналітиків інституту, є частиною давнього (і неправдивого) наративу Кремля про те, що міжнародні санкції начебто зміцнюють Росію.

При цьому Шойгу заявляв, що українські ресурси і західні військові арсенали майже повністю вичерпані. Проте, за оцінками ISW, Росія не змогла мобілізувати свій ОПК для адекватної підтримки військових зусиль.

В огляді додають, що Путін повторив необґрунтовані заяви 15 серпня на Московській міжнародній конференції з безпеки про те, що Захід несе відповідальність за «розпалювання конфлікту» в Україні.

Шойгу і Путін повторили свою традиційну риторику, звинувачуючи Захід у створенні нестабільності в Африці, Латинській Америці та Азії, і виступили за поглиблення російських оборонних відносин з цими країнами і створення «багатополярного світового порядку».

Шойгу також стверджував, що Захід спричинив ескалацію міжнародних конфліктів, включаючи ситуацію навколо Тайваню. «Згадка Шойгу про Тайвань, ймовірно, вказує на постійні зусилля Росії зі створення партнерства “без обмежень” між Пекіном і Москвою, незважаючи на застереження з боку Китаю», — підсумували аналітики ISW.

Читайте також: 

Фото: пресслужба президента Росії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1190
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду