Хто впливатиме на розвиток кіно в Україні

Хто впливатиме на розвиток кіно в Україні

10 Серпня 2023
1336
10 Серпня 2023
12:49

Хто впливатиме на розвиток кіно в Україні

Сергій Галетій
продюсер, член Національної спілки кінематографістів України
1336
Цієї осені має відбутися важлива для подальшого розвитку вітчизняного кінематографа подія.
Хто впливатиме на розвиток кіно в Україні
Хто впливатиме на розвиток кіно в Україні

Йдеться про проведення IX (XV) з’їзду  Національної спілки кінематографістів України, який скликається 5 жовтня. А важлива вона тому, що очікується оновлення програмних завдань Спілки, її структурна модернізація, посилення об’єднавчих підходів, активізація участі у виробленні та реалізації політик розвитку культурних і креативних індустрій (ККІ), зокрема кінематографії та споріднених із нею індустрій, що мають аудіовізуальну форму вираження, й, головне, відновлення статусу Спілки як авторитетнішого актора у стосунках з владою.

З огляду на умови воєнного часу і воєнного стану з’їзд НСКУ проводитиметься не як зазвичай у повному складі членів Спілки, а у скороченому — шляхом обрання делегатів (одного до п'яти, тобто обраний делегат представлятиме 5 членів НСКУ). Докладно про порядок висунення делегатів тут: http://www.ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=18140

До 5 вересня на сайті Спілки мають бути оприлюднені програми розвитку НСКУ від кандидатів на посаду голови спілки, які до з’їзду планують обговорити з іншими охочими членами Спілки та кіноспільнотою.

Розуміючи, наскільки дієвість досягнення позитивних результатів у відновленні кіноіндустрії залежить саме від наполегливої чіткої й конструктивної позиції професійного громадянського суспільства, сподіваємося, що кінематографісти відгукнуться на цей суспільний запит і реформаційний з’їзд відбудеться.

Сергій Галетій, продюсер, член Національної спілки кінематографістів України

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1336
Читайте також
16.08.2023 13:00
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду