detector.media
Сергій Галетій
для «Детектора медіа»
10.08.2023 12:49
Хто впливатиме на розвиток кіно в Україні
Хто впливатиме на розвиток кіно в Україні
Цієї осені має відбутися важлива для подальшого розвитку вітчизняного кінематографа подія.

Йдеться про проведення IX (XV) з’їзду  Національної спілки кінематографістів України, який скликається 5 жовтня. А важлива вона тому, що очікується оновлення програмних завдань Спілки, її структурна модернізація, посилення об’єднавчих підходів, активізація участі у виробленні та реалізації політик розвитку культурних і креативних індустрій (ККІ), зокрема кінематографії та споріднених із нею індустрій, що мають аудіовізуальну форму вираження, й, головне, відновлення статусу Спілки як авторитетнішого актора у стосунках з владою.

З огляду на умови воєнного часу і воєнного стану з’їзд НСКУ проводитиметься не як зазвичай у повному складі членів Спілки, а у скороченому — шляхом обрання делегатів (одного до п'яти, тобто обраний делегат представлятиме 5 членів НСКУ). Докладно про порядок висунення делегатів тут: http://www.ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=18140

До 5 вересня на сайті Спілки мають бути оприлюднені програми розвитку НСКУ від кандидатів на посаду голови спілки, які до з’їзду планують обговорити з іншими охочими членами Спілки та кіноспільнотою.

Розуміючи, наскільки дієвість досягнення позитивних результатів у відновленні кіноіндустрії залежить саме від наполегливої чіткої й конструктивної позиції професійного громадянського суспільства, сподіваємося, що кінематографісти відгукнуться на цей суспільний запит і реформаційний з’їзд відбудеться.

Сергій Галетій, продюсер, член Національної спілки кінематографістів України

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY