На Миколаївщині затримали ворожу інформаторку, яка збирала дані про візит Зеленського

На Миколаївщині затримали ворожу інформаторку, яка збирала дані про візит Зеленського

7 Серпня 2023
739
7 Серпня 2023
11:07

На Миколаївщині затримали ворожу інформаторку, яка збирала дані про візит Зеленського

739
Крім того, вона мала виявити розташування систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами ЗСУ поблизу Очакова.
На Миколаївщині затримали ворожу інформаторку, яка збирала дані про візит Зеленського
На Миколаївщині затримали ворожу інформаторку, яка збирала дані про візит Зеленського

Служба безпеки затримала інформаторку російських спецслужб, яка збирала розвіддані про нещодавній запланований візит президента Володимира Зеленського в Миколаївську область. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначає спецслужба, насамперед зловмисниця намагалася встановити час та перелік локацій орієнтовного маршруту президента на території області.

Працівники СБУ спрацювали на випередження: завчасно довідались про розвідувально-підривну діяльність фігурантки і подбали про додаткові заходи безпеки під час візиту.

Надалі спецслужба продовжила документувати дії ворожої інформаторки, щоб отримати нові дані про її російських «кураторів» і завдання.

Це дало змогу встановити, що інформаторка мала й інші цілі. Зокрема, виявити локацію систем радіоелектронної боротьби та складів з боєприпасами ЗСУ в районі Очакова. За наявними даними, окупанти планували використати цю інформацію для підготовки нового масованого повітряного удару по Миколаївщині.

Співробітники СБУ затримали поплічницю Росії «на гарячому» під час спроби передачі розвідданих загарбникам.

За даними слідства, зловмисницею виявилась мешканка Очакова, яка була колишньою продавчинею у військовій крамниці на території однієї з військових частин регіону.

Для збору розвідінформації вона об’їжджала територію району та знімала локації українських об’єктів.

Крім цього, вона намагалася «в темну» отримати потрібні відомості через власні зв’язки, зокрема у соціальних установах регіону.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Фігурантці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та можлива додаткова кваліфікація її злочинних дій. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала у Миколаєві колаборантку, яка «зливала» російським спецслужбам інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по об’єктах критичної інфраструктури регіону. 

Фото: СБУ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
739
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду