detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
10.07.2023 17:17
Переможцем ювілейного «Чілдрен Кінофесту» стала іспанська комедія «Душа команди»
Переможцем ювілейного «Чілдрен Кінофесту» стала іспанська комедія «Душа команди»
Також журі визначило переможців конкурсу короткометражних фільмів, які зняли діти.

10-й міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест — 2023» оголосив переможців та результати конкурсу дитячих робіт. Про це повідомили на сайті форуму. 

Гран-прі цьогорічного фестивалю за підсумками глядацького голосування здобула іспанська комедія «Душа команди» про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями. Стрічка отримала 4,69 бала з 5.

Також у межах фестивалю всьоме відбувся Дитячий кіноконкурс. Організатори обрали 20 фіналістів зі ста заявок з усієї України. 

Переможців визначили режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна. 

Результати конкурсу:

Невдовзі фільми-фіналісти можна буде переглянути на ютуб-каналі «Чілдрен Кінофесту».

Цьогоріч до безкоштовних показів у кінотеатрах і онлайн долучилися 30 тисяч глядачів. 

«Чілдрен Кінофест» — найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно.

Почесним амбасадором 10-го «Чілдрен Кінофесту» став Євген Філатов — музикант, композитор, аранжувальник, продюсер, член Європейської кіноакадемії, композитор та ведучий ютуб-проєкту «Як звучить Україна», фронтмен гурту The Maneken, композитор і саундпродюсер гурту Onuka та батько трирічного Олександра.

Нагадаємо, у 2022 році гран-прі фестивалю за підсумками глядацького голосування (до онлайн-показів долучились 26 тисяч глядачів з Польщі та України) здобуло українське пригодницьке фентезі «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке».

Фото: «Чілдрен Кінофест»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY