ЗМІ: Екснардепа-комуніста, який просив Путіна визнати «Л/ДНР», судитимуть

ЗМІ: Екснардепа-комуніста, який просив Путіна визнати «Л/ДНР», судитимуть

10 Липня 2023
2037
10 Липня 2023
16:38

ЗМІ: Екснардепа-комуніста, який просив Путіна визнати «Л/ДНР», судитимуть

2037
Георгій Буйко закликав до зміни меж державного кордону України.
ЗМІ: Екснардепа-комуніста, який просив Путіна визнати «Л/ДНР», судитимуть
ЗМІ: Екснардепа-комуніста, який просив Путіна визнати «Л/ДНР», судитимуть

В Україні судитимуть колишнього нардепа Верховної Ради, який підтримував захоплення українських територій. За даними джерел «УП», йдеться про народного депутата 3-го і 4 скликань від Комуністичної партії Георгія Буйка.

Як повідомили в Київській міській прокуратурі та СБУ, після початку російської окупації Криму підозрюваний брав участь у низці антиукраїнських пропагандистських заходів на території Росії. У своїх виступах він підтримував дії Росії та закликав до зміни меж державного кордону України.

Виступи підозрюваного були поширені на ютуб-каналі для необмеженого кола користувачів.

Судова лінгвістична експертиза підтвердила, що висловлювання екснардепа в опублікованому відеоматеріалі є публічними та спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

За даними СБУ, напередодні повномасштабного вторгнення Росії він був одним з організаторів звернення так званої «міжнародної спілки радянських офіцерів» до президента РФ. У цьому «листі» просили Путіна визнати «суверенітет» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного, але співрозмовник «Української правди» в правоохоронних органах повідомив, що йдеться саме про Георгія Буйка.

Правоохоронці завершили щодо підозрюваного досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт за фактом здійснення публічних закликів до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України.

Нагадаємо, раніше правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата України від забороненої партії «ОПЗЖ» Олега Волошина. Його звинувачують у державній зраді, побитті ветерана АТО, а також пропагандистській діяльності на користь Росії.

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2037
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду