detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
10.07.2023 16:38
ЗМІ: Екснардепа-комуніста, який просив Путіна визнати «Л/ДНР», судитимуть
ЗМІ: Екснардепа-комуніста, який просив Путіна визнати «Л/ДНР», судитимуть
Георгій Буйко закликав до зміни меж державного кордону України.

В Україні судитимуть колишнього нардепа Верховної Ради, який підтримував захоплення українських територій. За даними джерел «УП», йдеться про народного депутата 3-го і 4 скликань від Комуністичної партії Георгія Буйка.

Як повідомили в Київській міській прокуратурі та СБУ, після початку російської окупації Криму підозрюваний брав участь у низці антиукраїнських пропагандистських заходів на території Росії. У своїх виступах він підтримував дії Росії та закликав до зміни меж державного кордону України.

Виступи підозрюваного були поширені на ютуб-каналі для необмеженого кола користувачів.

Судова лінгвістична експертиза підтвердила, що висловлювання екснардепа в опублікованому відеоматеріалі є публічними та спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

За даними СБУ, напередодні повномасштабного вторгнення Росії він був одним з організаторів звернення так званої «міжнародної спілки радянських офіцерів» до президента РФ. У цьому «листі» просили Путіна визнати «суверенітет» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного, але співрозмовник «Української правди» в правоохоронних органах повідомив, що йдеться саме про Георгія Буйка.

Правоохоронці завершили щодо підозрюваного досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт за фактом здійснення публічних закликів до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України.

Нагадаємо, раніше правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата України від забороненої партії «ОПЗЖ» Олега Волошина. Його звинувачують у державній зраді, побитті ветерана АТО, а також пропагандистській діяльності на користь Росії.

Фото: УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY