Суд у Запоріжжі оголосив вирок колаборанту Євгенові Балицькому

Суд у Запоріжжі оголосив вирок колаборанту Євгенові Балицькому

29 Червня 2023
748
29 Червня 2023
16:29

Суд у Запоріжжі оголосив вирок колаборанту Євгенові Балицькому

748
Так званого «голову» тимчасово окупованої частини Запорізької області засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна
Суд у Запоріжжі оголосив вирок колаборанту Євгенові Балицькому
Суд у Запоріжжі оголосив вирок колаборанту Євгенові Балицькому

Комунарський районний суд міста Запоріжжя засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах влади окупаційного голову підконтрольної росіянам частини Запорізької області Євгена Балицького. Про це повідомляє сайт 061.

Колишнього депутата обласної ради та Верховної Ради України обвинувачували за двома статтями — колабораційна діяльність та злочини проти основ національної безпеки України.

У матеріалах справи зазначається, що Балицький, бажаючи проявити себе перед вищим військово-політичним керівництвом держави-агресора, організував та провів на тимчасово окупованій території Запорізької області незаконний референдум про входження Запорізької області до складу Російської Федерації.

Зокрема він підписав та видав як очільник окупаційної адміністрації указ «Про призначення референдуму Запорізької області про вихід Запорізької області із складу України та про входження Запорізької області до складу Російської Федерації на правах суб'єкта Російської Федерації». Також Балицький, перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Мелітополь, підписав пропозицію «Про прийняття Запорізької області в Російську Федерацію на правах нового суб'єкта» та скерував до президента країни-агресора Володимира Путіна.

Оскільки Балицький перебуває на окупованій території, то вирок йому оголосили заочно. Вирок вступає в силу одразу після фактичного затримання Балицького.

Щодо конфіскації майна, то суд накладає його на приватні будинки, автомобіль «Ленд Крузер», бізнес «МТВ-плюс», «Аква Біом» та інше.

Як повідомляв «Детектор Медіа», з 1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області почав роботу новий пропагандистський телеканал «ЗаТВ». За даними ІМІ, студію відкрили під телевежею у Мелітополі. Хоча Балицькому належить канал «МТВ-плюс», новий канал створили окремо від нього.

Фото: Запорізька обласна прокуратура

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
748
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду