Справа Вікторії Амеліної і те, у що вона вірила, має тривати. І це наш обов'язок і відповідальність

Справа Вікторії Амеліної і те, у що вона вірила, має тривати. І це наш обов'язок і відповідальність

6 Липня 2023
4208
6 Липня 2023
22:36

Справа Вікторії Амеліної і те, у що вона вірила, має тривати. І це наш обов'язок і відповідальність

Тетяна Терен
Журналістка, авторка книжок-інтерв'ю
4208
Ви запитували в ці дні, як можна підтримати рідних Віки. Найбільшою підтримкою для них стане продовження тієї справи, яку Віка так любила і в яку так сильно вірила.
Справа Вікторії Амеліної і те, у що вона вірила, має тривати. І це наш обов'язок і відповідальність
Справа Вікторії Амеліної і те, у що вона вірила, має тривати. І це наш обов'язок і відповідальність

Віка підтримувала бібліотеки. Віка збирала кошти на дрони та автівки для військових. Віка записувала свідчення про воєнні злочини росіян. Віка писала. Віка була культурною дипломаткою. Віка була надзвичайно сильною в адвокаційній роботі за кордоном. Але понад усе вона вірила і любила вимріяний нею Нью-Йоркський Літературний Фестиваль.

Він відбувся у її улюбленому Нью-Йорку лише 2021 року, а далі почалася велика війна — і Віка вивозила ньюйоркців у безпечніші регіони, шукала ліки, підтримувала військових, планувала цього літа літературний табір для дітей у Карпатах... Те, що комусь здалося на початку локальною ініціативою, виявилося передчуттям, стратегією, вмінням відчувати і знати, де найбільше потрібні твої зусилля і твоя любов.

«Але ми будуватимемо в українському Нью-Йорку свій новий європейський дім, — писала Віка у своєму кураторському тексті до першого фестивалю (як я тоді захоплювалася цим її цілісним підходом відпочатку – кураторський текст, фокус-тема, продумана до деталей програма!). — Дім, де шукають справжні імена і справжні історії, а тому бачать цінність кожного українця – незалежно від віри, національності чи переконань. Адже Нью-Йорк — обидва Нью-Йорки, які ми знаємо – ми любимо саме за те, що вони приймають усіх як своїх. Усіх, хто також приймає, а не обстрілює, ясна річ».

І мало хто знає, що той перший фестиваль і його наступні ініціативи Віка і Саша фінансували самотужки...Ви запитували в ці дні, як можна підтримати рідних Віки. Найбільшою підтримкою для них стане продовження тієї справи, яку Віка так любила і в яку так сильно вірила.

Victoria's Festival — так ми назвали монобанку, яку створила за згодою родини наша колежанка, подруга Вікторії і одна з кураторок проєктів Нью-Йоркського літературного фестивалю Oля Русіна — і ця назва пронизливо точна. Справа Віки і те, у що вона вірила, має тривати. І це наш обов'язок і відповідальність — перед нею і її Нью-Йорком.

Посилання на банку

https://send.monobank.ua/jar/47NC5oddkL

Номер картки банки

5375 4112 0732 8878

*Кошти буде перераховано на статутну діяльність ГО «Нью-Йоркський літературний фестиваль» після переоформлення рахунків організації.

____________________

On top of everything else, we would like Victoria’s life work to be continued. Thus, we kindly ask everyone who has such an opportunity to support the New York Literary Festival.

Upon consent of Victoria’s family, funds for the festival initiatives are raised by our colleague, Victoria’s friend and one of the festival project curators Olya Rusina:

Link to the Mono Jar https://send.monobank.ua/jar/47NC5oddkL

Card number 5375 4112 0732 8878

The money will roll in for the statutory activities of the New York Literary Festival NGO soon after the re-execution of the organization’s accounts.

Тетяна Терен, виконавча директорка Українського ПЕН

Текст публікується з дозволу авторки, оригінал публікації за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду