Ахтем Сеітаблаєв планує зняти художній фільм про Чернівці

Ахтем Сеітаблаєв планує зняти художній фільм про Чернівці

27 Червня 2023
1137
27 Червня 2023
10:45

Ахтем Сеітаблаєв планує зняти художній фільм про Чернівці

1137
Місто на Буковині стане головним героєм майбутньої стрічки.
Ахтем Сеітаблаєв планує зняти художній фільм про Чернівці
Ахтем Сеітаблаєв планує зняти художній фільм про Чернівці

Український режисер, актор, а після початку повномасштабного вторгнення Росії — військовослужбовець ТрО Ахтем Сеітаблаєв має намір зняти художній фільм про Чернівці. Про це він розповів в інтерв'ю «Укрінформу».

Під час цьогорічного Міжнародного фестивалю глядацького кіно «Миколайчук OPEN», який проходив у Чернівцях з 15 по 20 червня,  Ахтем Сеітаблаєв презентував проєкт свого нового фільму.

«У цьому фільмі місто буде головним героєм. Тобто уявімо собі, що місто розповідає саме про себе, про людей, які народилися або надихнулися ним і стали особистостями, які відомі не тільки в Україні, а й по всьому світі.

З одного боку, це буде промоція міста Чернівці, а з іншого, і в першу чергу — напевно, це будуть дуже цікаві історії як відомих постатей, так і, скажімо, видатних, але не відомих на широкий загал особистостей, розказані через події їхніх життів. Це такий певний збірник новел, об’єднаний темою міста, в якому головним героєм буде саме місто», — розповів кінематографіст.

Зйомки нового проєкту можуть розпочатися у Чернівцях цієї осені або навесні наступного року.

Крім цього, у розмові із кореспондентом інформагентства «Укрінформ» Сеітаблаєв повідомив, що підготовку спільного з Канадою кінопроєкту про повномасштабне російське вторгнення довелося згорнути.

«Закрили, бо в нас надзвичайно сильно розходиться уявлення з цими так званими канадськими продюсерами і так званими сценаристами. Перебуваючи в Києві пів року, вони навіть жодного разу не з’їздили на місця подій, зокрема в Ірпінь, в Бучу і в Гостомель. Жодного разу не спілкувалися. Це дуже багато питань у мене викликає. І наші, скажімо так, уявлення про естетичну платформу не збігаються. Тому ми для себе вирішили, що знімати кіно ми про нинішні події будемо, але не за цим сценарієм і не з цими людьми», — пояснив Сеітаблаєв.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв готується до зйомок українсько-канадського фільму під робочою назвою «Ласкаво просимо до пекла» про повномасштабне вторгнення Росії.  

Також ми писали, що в лютому цього року в український прокат вийшла воєнна екнш-драма «Мирний-21» кінорежисера Ахтема Сеітаблаєва про луганських прикордонників.

Фото: Ахтем Сеітаблаєв / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду