Ахтем Сеітаблаєв розповів, коли планує прем’єру фільму «Мирний-21»

Ахтем Сеітаблаєв розповів, коли планує прем’єру фільму «Мирний-21»

27 Серпня 2022
2052
27 Серпня 2022
11:11

Ахтем Сеітаблаєв розповів, коли планує прем’єру фільму «Мирний-21»

2052
Під час зйомок стрічки луганський підвал імітували в одному з бомбосховищ Києва. Доки тривало виробництво фільму, над столицею нависла реальна небезпека.
Ахтем Сеітаблаєв розповів, коли планує прем’єру фільму «Мирний-21»
Ахтем Сеітаблаєв розповів, коли планує прем’єру фільму «Мирний-21»

Режисер воєнної драми «Мирний-21» Ахтем Сеітаблаєв сподівається, що глядачі побачать стрічку у жовтні. Про це він розповів в інтерв’ю сайту «Крим. Реалії», що є проектом «Радіо Свобода».

«Я сподіваюся, [фільм вийде] 14 жовтня, у День захисників і захисниць, Покрови, День українського козацтва, День створення УПА. Або у крайньому випадку 6 грудня, на День Збройних сил України. І сподіваюся, що ми й у Херсоні зробимо прем’єру. Щодо Бахчисарая цього року – не знаю, але наступного року – обов'язково й у Бахчисараї», – каже кінорежисер.

Як планувалося до великої війни, прем'єра стрічки на основі сценарію про захист Луганського прикордонного загону, мала відбутися 30 квітня, на День українського прикордонника. Однак Ахтем Сеітаблаєв пішов на фронт, і зараз є начальником служби зв'язків зі ЗМІ 241-ї окремої бригади ЗСУ, а прем’єри українських фільмів переносяться.

Кадри з фільму «Мирний-21». Робочі матеріали

Нагадаємо, «Мирний-21» – це історія луганського прикордонного загону, бійців якого проросійські бойовики та російські спецслужби марно намагалися змусити зрадити свою країну. Фільм заснований на реальних подіях червня 2014 року. 

Образ головного героя, командира прикордонного загону Олександра Авдєєва ґрунтується на персоналії Сергія Дейнека, голови Державної прикордонної служби України, який у червні 2014 року очолював Луганський прикордонний загін. У стрічці встиг знятися актор Паша Лі, якого на початку березня російські окупанти вбили в Ірпені

Кадр з фільму «Мирний-21»  – зі сторінки Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2052
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду