Андрій Куликов більше не очолюватиме правління «Громадського радіо»

Андрій Куликов більше не очолюватиме правління «Громадського радіо»

26 Червня 2023
4398
26 Червня 2023
20:56

Андрій Куликов більше не очолюватиме правління «Громадського радіо»

4398
Він планує повернутися до активної репортерської роботи.
Андрій Куликов більше не очолюватиме правління «Громадського радіо»
Андрій Куликов більше не очолюватиме правління «Громадського радіо»

Днями відбулися загальні збори ГО «Громадське радіо», в результаті яких було оновлено склад її правління. Андрій Куликов, який у 2013 році виступив співзасновником «Громадського радіо», а з вересня 2015-го був незмінним головою правління, вийшов з його складу.      

Замість Куликова головою правління ГО «Громадське радіо» була обрана Тетяна Курманова, яка є програмною директоркою «Громадського радіо». Крім неї до правління ввійшли головна редакторка Тетяна Трощинська, виконавча продюсерка Ана Море та редакторка новин Анастасія Багаліка.

«У нашому колективі визріла думка про те, що правлінню "Громадського радіо" потрібна ротація. Останнім часом відбулося багато змін — як в колективі радіо, так і за його межами. Зокрема, деякі люди набралися досвіду, якого раніше не мали», — розповів Андрій Куликов «Детектору медіа».     

Тетяна Курманова

За його словами, якихось принципових змін на «Громадському радіо» після цього не буде. «Продовжимо нарощувати свої творчі успіхи, свою потужність у нашому всенародному спротиві агресору. Для мене відрадно те, що за таких трагічних обставин і "Громадське радіо", і радіо взагалі довели свою потрібність. І для інформаційного фронту, і для людей, для яких радіо, особливо на окупованих територіях, часто залишається єдиним джерелом інформації з вільної території України», — зауважив медійник. 

Що ж стосується змін у житті самого Куликова, то відтепер у нього з’явиться більше часу і можливостей для поточної журналістської діяльності: «Можна кудись поїхати, зробити кілька польових матеріалів. Це до певної міри повернення на початки моєї журналістської діяльності, коли я був дуже активним репортером».

Про плани щодо подальшого розвитку Громадського розповіла «Детектору медіа» членкиня його правління Ана Море: «Медіа в Україні стрімко розвиваються та змінюються останні роки, а особливо — з початком повномасштабної війни. "Громадське радіо" — не виняток. Ще в часи першої хвилі COVID-19 ми, як і багато редакцій, почали розвивати гібридний формат роботи — поєднувати роботу у студії та дистанційно. На початку повномасштабного вторгнення цей досвід допоміг нам оперативно зреагувати та не припиняти прямоефірне мовлення ні на день, включно з 24 лютого 2022. Попри більшу увагу до розмовних радіо (зокрема, через велику війну), ми все ж також бачимо, як змінюється медіаспоживання. Саме тому, до прикладу, пробуємо посилювати наш ютуб. Тож цілком органічно, що разом з оновленням підходів відбуваються й зміни в керівництві. Ну, і звісно, не можна відкидати проблему виснаження та потребу перезавантаження. Певна, що на цьому місці колеги з журналістського середовища подумки кивнуть».

Зараз головне завдання оновленого правління «Громадського радіо», за словами Ани Море, — розвиток медіа з урахуванням нових реалій, в яких існує світ, країна і українська журналістика. Жодних змін у редполітиці, запевняє вона, не буде: «Ми, як і раніше, продовжуємо бути незалежним мовником, який прагне розвивати в Україні активне громадянське суспільство»

Читайте також:

Фото: сайт «Громадського радіо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4398
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду