Військова Аліна Михайлова: Відмовляюсь спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду

Військова Аліна Михайлова: Відмовляюсь спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду

26 Червня 2023
8219
26 Червня 2023
13:53

Військова Аліна Михайлова: Відмовляюсь спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду

8219
Нещодавно один з експрацівників колишніх проросійських пропагандистських ЗМІ запрошував Михайлову до себе на програму.
Військова Аліна Михайлова: Відмовляюсь спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду
Військова Аліна Михайлова: Відмовляюсь спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду

Волонтерка, військова парамедикиня та керівниця медичної служби «Ульф» Аліна Михайлова заявила, що відмовляється від будь-якої комунікації з журналістами, які працювали у пропагандистських проросійських ЗМІ, зокрема тих, які належали чи були пов’язані з Віктором Медведчуком, Євгенієм Мураєвим, Анатолієм Шарієм тощо. Про це вона написала у своєму офіційному телеграм-каналі.

В коментарі «Детектору медіа» Михайлова пояснила, що приводом до написання посту стало те, що нещодавно один з указаних нею журналістів запрошував її до себе на програму.

«Не запрошуйте мене на інтерв‘ю, не просіть коментарі, не кличте в ваші програми і не пробуйте виходити на зв‘язок. Цим постом я офіційно відмовляюсь від будь-якої публічної і непублічної комунікації з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду», — написала Аліна в телеграмі.

Серед медіа, з колишніми працівниками яких вона відмовляється спілкуватись, Михайлова вказала заборонені телеканали ZIK, NewsOne, «112 Україна» (періоду Віктора Медведчука), «Наш» Євгенія Мураєва, Перший незалежний, UkrLive, видання «Страна.юа», «Шарій.нет» («Новоє ізданіє»), а також телеканал «Інтер», який є учасником телемарафону.

«Мені байдуже, чим ви займаєтесь зараз, як змінились ваші погляди і риторика. Ви привели сюди війну. Ваші руки по лікоть в крові. Ви маєте давати свідчення СБУ, а не брати інтерв'ю в ефірах», — написала парамедикиня.

Вона також обурилася, що деякі «офіційні спікери та лідери суспільної думки досі спілкуються з ними і легітимізують в нашому інфопросторі». «Абсолютний сором, що багато цих прізвищ присутні на Єдиному телемарафоні», — написала Михайлова.

Нагадаємо, 8 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалів «Наш», «Максі ТВ», «112», NewsOne, ZIK, UkrLive та Перший незалежний. Усі ці канали та їх юридичні особи перебувають у санкційних списках. Крім того, Нацрада намагається через суд стягнути штрафи з каналів Медведчука та Мураєва на суму 460 тисяч гривень.

Канали «Наш» та «Максі ТВ» опосередковано належать Євгену Мураєву, проросійському політику, народному депутату України VII і VIII скликань. «112», NewsOne, ZIK належать соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку. А UkrLive та Перший незалежний — нардепу, члену забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Нестору Шуфричу. Наприкінці 2021 року щодо цих каналів запровадили санкції.

Торік у травні українські медійні організації та журналісти звернулись до президента Володимира Зеленського і міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка з приводу участі ведучих, які поширювали проросійську пропаганду, в ефірах національного телемарафону. «Детектор медіа» докладно обґрунтовував причетність деяких ведучих до поширення російської пропаганди. 

Як писав «ДМ», телеканал «Інтер» до 24 лютого 2022 року просував в інформаційних програмах інтереси партії свого співвласника Сергія Льовочкіна — проросійської «Опозиційної платформи — За життя». Тепер такої партії більше нема, а  чимало колишніх завсідників новин «Інтера», зокрема й Сергій Льовочкін, виїхали з України. Телеканал «Інтер» став учасником єдиного телемарафону, а колишніх членів фракції «ОПЗЖ» не запрошують в ефіри, у тому числі й у блоках, які виробляє «Інтер».

Онлайн-видання «Страна.ua» вже понад рік перебуває під санкціями Ради національної безпеки і оборони. Основний домен strana.ua і кілька його дзеркал заблоковані більшістю українських інтернет-провайдерів, але зараз видання доступне за адресою strana.today. Що не так із виданням «Страна.ua», можна прочитати в матеріалі наших журналістів Отара Довженка та Ярослава Зубченка.

Аліна Михайлова — волонтерка, військова парамедикиня, засновниця та керівниця медичної служби «Ульм». У 2020 році обрана депутаткою Київської міської ради від партії «Голос». У квітні 2023-го її фото розмістили на обкладинці журналу Forbes Ukraine разом з дев’ятьма українськими лідерками, які «рухали бізнес, суспільство та мистецтво у найскладніший рік сучасної історії України». 

Була у стосунках з українським військовим, командиром 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі», Героєм України Дмитром Коцюбайлом, який загинув 7 березня 2023 року у боях за Бахмут. У березні 2023 року Михайлова ініціювала петицію на сайті Офісу президента з пропозицією створити меморіальний комплекс «Національний пантеон Героїв України» на території парку «Аскольдова могила» в Києві. Петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів за неповні два дні. 

Фото: Аліна Михайлова / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8219
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
305 дн. тому
І таки Аліна має рацію. Там немає людей - одні гниди.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду