detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
26.06.2023 13:53
Військова Аліна Михайлова: Відмовляюсь спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду
Військова Аліна Михайлова: Відмовляюсь спілкуватися з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду
Нещодавно один з експрацівників колишніх проросійських пропагандистських ЗМІ запрошував Михайлову до себе на програму.

Волонтерка, військова парамедикиня та керівниця медичної служби «Ульф» Аліна Михайлова заявила, що відмовляється від будь-якої комунікації з журналістами, які працювали у пропагандистських проросійських ЗМІ, зокрема тих, які належали чи були пов’язані з Віктором Медведчуком, Євгенієм Мураєвим, Анатолієм Шарієм тощо. Про це вона написала у своєму офіційному телеграм-каналі.

В коментарі «Детектору медіа» Михайлова пояснила, що приводом до написання посту стало те, що нещодавно один з указаних нею журналістів запрошував її до себе на програму.

«Не запрошуйте мене на інтерв‘ю, не просіть коментарі, не кличте в ваші програми і не пробуйте виходити на зв‘язок. Цим постом я офіційно відмовляюсь від будь-якої публічної і непублічної комунікації з медіахвойдами, які працювали на російську пропаганду», — написала Аліна в телеграмі.

Серед медіа, з колишніми працівниками яких вона відмовляється спілкуватись, Михайлова вказала заборонені телеканали ZIK, NewsOne, «112 Україна» (періоду Віктора Медведчука), «Наш» Євгенія Мураєва, Перший незалежний, UkrLive, видання «Страна.юа», «Шарій.нет» («Новоє ізданіє»), а також телеканал «Інтер», який є учасником телемарафону.

«Мені байдуже, чим ви займаєтесь зараз, як змінились ваші погляди і риторика. Ви привели сюди війну. Ваші руки по лікоть в крові. Ви маєте давати свідчення СБУ, а не брати інтерв'ю в ефірах», — написала парамедикиня.

Вона також обурилася, що деякі «офіційні спікери та лідери суспільної думки досі спілкуються з ними і легітимізують в нашому інфопросторі». «Абсолютний сором, що багато цих прізвищ присутні на Єдиному телемарафоні», — написала Михайлова.

Нагадаємо, 8 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалів «Наш», «Максі ТВ», «112», NewsOne, ZIK, UkrLive та Перший незалежний. Усі ці канали та їх юридичні особи перебувають у санкційних списках. Крім того, Нацрада намагається через суд стягнути штрафи з каналів Медведчука та Мураєва на суму 460 тисяч гривень.

Канали «Наш» та «Максі ТВ» опосередковано належать Євгену Мураєву, проросійському політику, народному депутату України VII і VIII скликань. «112», NewsOne, ZIK належать соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку. А UkrLive та Перший незалежний — нардепу, члену забороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Нестору Шуфричу. Наприкінці 2021 року щодо цих каналів запровадили санкції.

Торік у травні українські медійні організації та журналісти звернулись до президента Володимира Зеленського і міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка з приводу участі ведучих, які поширювали проросійську пропаганду, в ефірах національного телемарафону. «Детектор медіа» докладно обґрунтовував причетність деяких ведучих до поширення російської пропаганди. 

Як писав «ДМ», телеканал «Інтер» до 24 лютого 2022 року просував в інформаційних програмах інтереси партії свого співвласника Сергія Льовочкіна — проросійської «Опозиційної платформи — За життя». Тепер такої партії більше нема, а  чимало колишніх завсідників новин «Інтера», зокрема й Сергій Льовочкін, виїхали з України. Телеканал «Інтер» став учасником єдиного телемарафону, а колишніх членів фракції «ОПЗЖ» не запрошують в ефіри, у тому числі й у блоках, які виробляє «Інтер».

Онлайн-видання «Страна.ua» вже понад рік перебуває під санкціями Ради національної безпеки і оборони. Основний домен strana.ua і кілька його дзеркал заблоковані більшістю українських інтернет-провайдерів, але зараз видання доступне за адресою strana.today. Що не так із виданням «Страна.ua», можна прочитати в матеріалі наших журналістів Отара Довженка та Ярослава Зубченка.

Аліна Михайлова — волонтерка, військова парамедикиня, засновниця та керівниця медичної служби «Ульм». У 2020 році обрана депутаткою Київської міської ради від партії «Голос». У квітні 2023-го її фото розмістили на обкладинці журналу Forbes Ukraine разом з дев’ятьма українськими лідерками, які «рухали бізнес, суспільство та мистецтво у найскладніший рік сучасної історії України». 

Була у стосунках з українським військовим, командиром 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі», Героєм України Дмитром Коцюбайлом, який загинув 7 березня 2023 року у боях за Бахмут. У березні 2023 року Михайлова ініціювала петицію на сайті Офісу президента з пропозицією створити меморіальний комплекс «Національний пантеон Героїв України» на території парку «Аскольдова могила» в Києві. Петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів за неповні два дні. 

Фото: Аліна Михайлова / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY