На німецькому «Bild на русском» назвали українців та росіян «біженцями від однієї війни» (ВІДЕО)

На німецькому «Bild на русском» назвали українців та росіян «біженцями від однієї війни» (ВІДЕО)

21 Червня 2023
2645
21 Червня 2023
17:10

На німецькому «Bild на русском» назвали українців та росіян «біженцями від однієї війни» (ВІДЕО)

2645
Запрошена експертка з міграційної політики повторила цю тезу двічі, а ведучий не заперечив. Більшість розмови в студії присвятили проблемам саме російських «біженців», а на екрані було видно мапу, яка поєднувала Україну, Росію та Білорусь у спільний простір.
На німецькому «Bild на русском» назвали українців та росіян «біженцями від однієї війни» (ВІДЕО)
На німецькому «Bild на русском» назвали українців та росіян «біженцями від однієї війни» (ВІДЕО)

Російськомовна служба німецького каналу Bild запросила в ефір німецько-російську експертку з міграційної політики Ольгу Гуріну, яка назвала українців та росіян в Європі «біженцями від однієї війни».

В ефірі програми «Обзор от Bild» на ютуб-каналі «Bild на русском» запрошена гостя, експертка з міграційної політики Ольга Гуріна двічі (епізод на відео на 6.20 та 10.30) повторила, наголошуючи на своїй тезі, що вважає українців та росіян, які виїхали зі своїх країн після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, «біженцями від однієї війни».

Ведучий програми Максим Курніков не заперечив цій тезі і не уточнив у гості, що саме вона має на увазі.

Приводом до розмови був звіт ООН, який, за словами ведучого, зафіксував, що 2022 рік був рекордним за кількістю біженців з часів Другої світової війни. На першому місці, за словами ведучого, були біженці із Сирії, на другому — українців.

При цьому Курніков та Гуріна більшу частину ефіру присвятили проблемам російських «біженців». Гуріна озвучила тезу, що українським біженцям, на відміну від колись сирійських, протягом 2022 року всіляко сприяли у країнах Європи в облаштуванні побуту. Натомість, нарікала експертка, європейські країни підтвердили лише 7% заявок на притулок від росіян.

«Я вважаю, що і росіяни, і українці — це біженці від однієї війни. І нерозуміння цього питання мене дивує. Звідки таке неприйняття (росіян. — "ДМ")? Розумієте, це лише підживлює ті страхи і наративи, які присутні в російській владі», — каже експертка.

Розмову супроводжував підпис на екрані «Кровопролитна війна в Україні» без згадки країни-агресора. Під час розмови Гуріна назвала підрив Каховської ГЕС «катаклізмом» (епізод на 5.35).

Крім того, на візуальній «шапці» програми та на екрані за спиною гості зображена мапа, де Росія, Україна та Білорусь візуально виділені на тлі інших країн, об’єднані певним спільним простором.

«Детектор медіа» звернувся до редакції Bild із запитаннями щодо редакційної політики видання стосовно російської агресії проти України та чи користуються, зокрема, українські позиції такою ж увагою в програмах Bild, як і російські.

Ольга Гуріна є співзасновницею та очільницею організації під назвою «Інститут міграційної політики», яка базується в Берліні, але працює з росіянами.  На сайті інституції її названо експерткою Російської ради з міжнародних справ, створеної в 2010 році при МЗС Росії за розпорядженням президента РФ, та членкинею Європейської міграційної мережі при ЄС.

Bild  німецький таблоїд, одне з провідних видань Німеччини. У березні 2023 року він створив свій російськомовний телеграм- та ютуб-канал «BILD на русском». Ютуб-канал має студію, яка базується в Берліні.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2645
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду