detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.06.2023 12:15
Росіяни пошкодили телевежу в одній з громад Сумщини
Росіяни пошкодили телевежу в одній з громад Сумщини
Загалом 17 червня росіяни здійснили 21 обстріл громад прикордоння Сумської області.

У суботу, 17 червня, російські окупанти обстріляли прикордоння Сумської області та пошкодили телевежу в Білопільській громаді. Про це повідомила пресслужба Сумської обласної військової адміністрації. 

«У Білопільській громаді були мінометні обстріли (17 вибухів) та обстріли з артилерії (7 вибухів). Внаслідок артобстрілу пошкоджено телевежу», — йдеться в повідомленні. 

Загалом протягом дня росіяни здійснили 21 обстріл громад прикордоння, а саме: Хотінської, Краснопільської, Білопільської, Миропільської, Шалигинської, Дружбівської, Есманської, Середино-Будської, Зноб-Новгородської та Великописарівської громад. Було зафіксовано 119 вибухів.

Нагадаємо, у березні 2023-го в Україні засудили до 12 років позбавлення волі пілота збройних сил РФ, який бомбардував цивільні об’єкти Харківщини, зокрема телевежу Харкова.

За даними слідства, 6 березня минулого року на російському бойовому літаку засуджений перетнув державний кордон України й бомбардував радіотелевізійну станцію в Харкові вісьмома авіаційними бомбами ФАБ-500 загальною вагою 2,5 тони в тротиловому еквіваленті.

Унаслідок бомбардування металоконструкції телевежі були пошкоджені і її неможливо було безпечно експлуатувати. 

За підрахунком організації «Репортери без кордонів», лише за рік повномасштабної війни російські військові 16 разів обстрілювали українські телевежі. Майже половина нападів на телевізійні вежі була зафіксована в перші дні війни, на початку березня 2022 року, по всій території України.

Ілюстрація: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY