У Києві під час зйомок побили продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia

У Києві під час зйомок побили продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia

13 Червня 2023
4121
13 Червня 2023
11:22

У Києві під час зйомок побили продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia

4121
У поліції не відкидають, що відкрите за фактом побиття кримінальне провадження може отримати додаткову кваліфікацію — перешкоджання журналістській діяльності.
У Києві під час зйомок побили продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia
У Києві під час зйомок побили продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia

Локального продюсера телеканалу Al Jazeera Arabia Вадима Томашевського побили під час зйомки телесюжету в Києві. Це підтвердили «Детектору медіа» у поліції міста Києва.

Томашевський розповів, що ввечері 8 червня знімальна група телеканалу працювала в нього вдома. А згодом, коли було оголошено повітряну тривогу, — зйомку продовжили в підземному паркінгу його будинку в Києві.

Після завершення зйомки до них підбіг чоловік, який представився начальником охорони, заблокував групі шлях до ліфту і викликав голову ОСББ.

«Голова ОСББ, жінка, має до мене особисту неприязнь, оскільки я викривав корупційну діяльність у правлінні. Вочевидь, вона вирішила, що телебачення знімає сюжет про неї. Але ми пояснили, що це не так, усі показали акредитації ЗСУ, а журналіст Ананд Боріні роз’яснив тему свого сюжету», — розповів Томашевський. 

За його твердженням, голова ОСББ вступила з ним у словесну суперечку, після чого різко вдарила його у щелепу, що викликало кровотечу. «Одночасно підбіг чоловік голови ОСББ, віцепрезидент потужного холдингу, який почав усіляко погрожувати мені та журналістам», — додав продюсер Al Jazeera Arabia.

Він написав заяву в поліцію та зняв побої. Є підозра на закриту черепно-мозкову травму, проводиться дослідження. 

Як повідомила «Детектору медіа» речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс, за цим фактом у Печерському управлінні поліції міста Києва розпочато кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України — умисне легке тілесне ушкодження. 

«Також триває додаткова перевірка, і під час досудового розслідування діям підозрюваних може бути надана додаткова кваліфікація. Йдеться про перешкоджання журналістській діяльності», — розповіла «Детектору медіа» представниця поліції. 

Таким чином, якщо буде встановлено факт перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, Печерське управління поліції міста Києва розпочне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 11 травня в місті Шпола на Черкащині біля Свято-Миколаївського храму віряни УПЦ Московського патріархату хапали камеру та штовхали оператора Суспільного Сергія Єфімова. На адресу журналістів звучали погрози та лайка.

9 травня біля Меморіалу солдатської слави у Полтаві під час покладання квітів невідомий чоловік вдарив в обличчя журналістку, головну редакторку видання «Коло» Тетяну Цирульник. 

2 квітня українські медійні організації закликали правоохоронні органи розслідувати факти перешкоджання журналістам біля Києво-Печерської лаври 30 березня та притягнути винних до відповідальності. Про це із спільною заявою виступили Медіарух, Національна спілка журналістів України та Незалежна медіа-профспілка України.

Фото: Vadym Tomashevskyy / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4121
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду