detector.media
05.06.2023 11:30
СБУ знешкодила групу агентів ФСБ в кількох областях
СБУ знешкодила групу агентів ФСБ в кількох областях
За завданням спецслужби РФ зловмисники шпигували за так званими «центрами прийняття рішень».

Внаслідок спецоперації в декількох областях України затримано трьох учасників агентурної мережі ФСБ і встановлено особу їхнього російського «куратора». Шпигуни збирали розвіддані про локації, озброєння та особовий склад Сил оборони в центральній та південній частині України, повідомляють в СБУ.

За кожне виконане завдання російські агенти отримували від агресора до 550 доларів. Сума залежала від терміновості і якості виконаної «роботи».

Зокрема, на Віннчинині затримано місцевого жителя, який намагався визначити координати Штабу командування Повітряних сил ЗСУ та підрозділів Національної гвардії.

У Дніпропетровській області агент ФСБ із позивним «Грім» малював для окупантів схеми оборонних рубежів на території Кривого Рогу і визначав місця зберігання техніки та боєприпасів у місті.

В Одесі затримано особу, яка вивідувала паролі для пересування по території міста в комендантську годину та для проїзду блокпостів, а також мала визначати GPS-координати військових об’єктів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Наразі зрадники перебувають під вартою. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у місті Києві та Київській області за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора України.

Нагадаємо, нещодавно СБУ в Запоріжжі затримала агента ФСБ Росії, який раніше відсидів за планування державного перевороту в Україні. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY