Міноборони України: Оголошення про початок контрнаступу не буде

Міноборони України: Оголошення про початок контрнаступу не буде

4 Червня 2023
1037
4 Червня 2023
13:59

Міноборони України: Оголошення про початок контрнаступу не буде

1037
Заступниця міністра оборони опублікувала відео з українськими бійцями, які закликають до тиші.
Міноборони України: Оголошення про початок контрнаступу не буде
Міноборони України: Оголошення про початок контрнаступу не буде

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що оголошення про початок контрнаступу Збройних сил України не буде.

«Військові плани люблять тишу. Давайте обговорювати щось інше», — написала Маляр у суботу, 3 червня, у своєму телеграм-каналі. А наступного дня опублікувала відео з українськими бійцями, які закликають до тиші.

Ганна Маляр ще у березні цього року закликала медіа не порушувати тему воєнних планів і контрнаступу української армії до результатів. 

«Не треба ставити в ефірах питання експертам, а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати воєнні плани нашої армії. У нас один стратегічний план — звільнити всі наші території. А деталі — то вже військова таємниця», — написала Маляр у телеграмі.

Вона також нагадала, що стратегічні воєнні плани і задуми мають право оприлюднювати верховний головнокомандувач (президент), міністр оборони, головнокомандувач Збройних сил. Натомість інші можуть їх лише цитувати.

«Деталі оприлюднюють три вищеназвані особи, коли є така військова задача. Бо інформація — це теж зброя і ми нею теж воюємо», — додала заступниця міністра оборони.

Пізніше, виступаючи в етері національного телемарафону «Єдині новини», Ганна Маляр заявляла, що Збройні сили України не будуть оголошувати про початок контрнаступу, оскільки це секретна інформація.

«Важливо зрозуміти, не буде такого дня, коли Збройні сили скажуть: "завтра починаємо контрнаступ". Це неможливо в умовах війни, тому що це секретна інформація. Це плани Збройних сил, які ми не маємо права в публічному просторі обговорювати, зокрема й самі військові їх не обговорюють. Водночас не потрібно зводити публічно контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій», — сказала Маляр.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
297 дн. тому
Ми це з квітня 2022 чуємо. Скільки ракет по Україні ще потрібно впасти на дітей, щоб брехуни почали виконувати обіцяне? Коли почнуть відробляти не тільки зарплату, а і розпил і відкати? Це ми тільки від нової влади почуємо, як сьогоднішні нові Зе-обличчя Медведчука Свинарчука Порошенка ..., під охороною Яроша і Азова вели готівковий бізнес з окупованими територіями?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду