Генсек НАТО відмовився обговорювати деталі контрнаступу, посилаючись на заклики України про «тишу»

Генсек НАТО відмовився обговорювати деталі контрнаступу, посилаючись на заклики України про «тишу»

8 Червня 2023
1476
8 Червня 2023
10:21

Генсек НАТО відмовився обговорювати деталі контрнаступу, посилаючись на заклики України про «тишу»

1476
Єнс Столтенберг: Я завжди дуже обережний, щоб не говорити про оперативні деталі. Це є дійсно справа українців — говорити про такі речі.
Генсек НАТО відмовився обговорювати деталі контрнаступу, посилаючись на заклики України про «тишу»
Генсек НАТО відмовився обговорювати деталі контрнаступу, посилаючись на заклики України про «тишу»

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг уникнув обговорення деталей потенційного українського контрнаступу, посилаючись на заклики України утриматись від  передчасного поширення оперативних деталей.

Це відбулось напередодні під час публічної дискусії формату Brussels Sprouts у рамках Центру з нової американської безпеки (CNAS), повідомляє «Укрінформ».

Столтенберг відзначив пожвавлення бойових дій вздовж усієї лінії фронту в Україні та водночас звернув увагу на заклики української сторони не поширювати передчасно деталей щодо ймовірного контрнаступу.

«В тому, що стосується наступу (України), — ми бачимо збільшення інтенсивності боїв вздовж лінії фронту. Але я завжди є дуже обережним, щоб не говорити про оперативні деталі. Це є дійсно справа українців — говорити про такі речі.

Ми також бачили це відео, яке вони (Міноборони України. — «ДМ») розмістили у соціальних медіа, і яке дійсно закликає утриматися від інформації щодо контрнаступу або його оперативних деталей», — зауважив Столтенберг.

Він підкреслив, що будь-яка війна є непередбачуваною, і ніхто не може сказати, як вона буде розвиватися. Але що відомо напевно — це те, що українські захисники наразі мають спроможності, зброю, боєприпаси та необхідне тренування, які були надані, зокрема, союзниками по НАТО та партнерами в рамках Контактної групи з допомоги Україні за лідерства США.

«Ми також знаємо, що українці вже довели: вони спроможні виштовхувати російські сили, як вони зробили це на півночі, навколо Києва, усього за кілька тижнів, на сході, навколо Харкова, й на півдні, у Херсоні. Зараз вони мають більше обладнання, більше тренування, вони краще підготовлені для звільнення навіть більших територій», — сказав генсек НАТО.

«Ніхто не може передбачити, чим ця війна завершиться. Але ми знаємо: те, що буде відбуватися за столом переговорів, які, будемо сподіватися, на певному етапі покладуть край цій війні, — це повністю залежатиме від досягнення цілей на полі бою. Тож ми маємо зміцнювати позиції України на полі бою, щоб вони отримали такий підсумок цієї війни, який забезпечить збереження України як суверенної та незалежної країни, і що Путін не виграє цю війну», — додав Столтенберг.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що оголошення про початок контрнаступу Збройних сил України не буде, опублікувавши відповідний відеоролик.

Цей ролик згодом показали в етері кількох кабельних телеканалів в окупованому Росією Криму.

Згодом Ганна Маляр опублікувала ще одне відео, додавши, що про контрнаступ Сил оборони України не будуть оголошувати в соцмережах.

Фото: скриншот
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1476
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nadine
324 дн. тому
Ну це якийсь дебілізм ! Як це можна обговорювати деталі наступу? Це що "жарт"? Чи зовсім з розуму усі поїхали? Чому взагалі про це з'явилась інфа??? Кажуть так : Скажеш гоп, коли перестрибнешь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду