Російську пропагандистку родом із Закарпаття  заочно засудили до 12 років вʼязниці

Російську пропагандистку родом із Закарпаття заочно засудили до 12 років вʼязниці

24 Травня 2023
1392
24 Травня 2023
12:28

Російську пропагандистку родом із Закарпаття заочно засудили до 12 років вʼязниці

1392
Тетяна Поп вважає себе русинкою, виїхала до Росії і підтримує російську агресію, вважаючи Україну територією РФ.
Російську пропагандистку родом із Закарпаття  заочно засудили до 12 років вʼязниці
Російську пропагандистку родом із Закарпаття  заочно засудили до 12 років вʼязниці

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області засудив до 12 років тюремного покарання російську пропагандисту, уродженку Закарпаття Тетяну Поп, визнавши її винною в колабораціонізмі, виправдовуванні та глорифікації збройної агресії Росії. Таке рішення суд ухвалив 11 травня, повідомляє «Судовий репортер».

За матеріалами справи, Тетяна Поп має українське громадянство, однак виїхала до Росії. За інформацією Хустської міської ради, жінка не проживає за місцем реєстрації більше 15 років. У судовому засіданні показання дала жінка, яка навчалась із Поп разом у хустській школі. Вона розповіла, що Поп із 2019 року виїхала до Росії, де публічно підтримує збройну агресію проти України.

Будучи прихильницею мілітаризованої політики РФ і так званого «русского мира», жінка  свідомо і публічно в соцмережах підтримує збройну агресію Росії проти України.

Поп створила низку інформаційних ресурсів проросійського спрямування під назвою «Эхо Киева» (новинний сайт з ютуб- і телеграм-каналами, сторінками в соцмережах тощо).

На ютуб-каналі «Изолента Лайф» вийшло відео, як Поп відвідує захоплений росіянами Маріуполь і закликає до розміщення в кожному будинку прапора РФ.

З відкритих джерел відомо, що організація «Внуки», яку створила та очолює Поп, у 2022 році презентувала проєкт «соціалізації» дітей з окупованих територій «С чего начинается Родина».

Навесні 2022 року в телеграм-каналі Поп висловлювалась за захоплення Закарпаття та писала, що Україна — це територія Росії.

Рідна сестра обвинуваченої розповіла в суді, що після початку військової агресії Росії вони з Тетяною не спілкуються. Їй відомо, що сестра виїхала до Росії і в публікаціях у соцмережах дійсно зображена вона. Від подальших пояснень сестра відмовилася.

Тетяну Поп визнали винною в колабораціонізмі — інформаційній співпраці з державою-агресором (ч.6 ст.111-1 ККУ), а також у глорифікації збройної агресії Росії.

За сукупністю злочинів жінку засудили до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна та забороною на 15 років обіймати деякі посади. Наразі Поп не затримана, і її справа слухалася заочно.

Поп називає себе русинкою за національністю і президенткою Координаційної ради русинських організацій.

Нагадаємо, у квітні закарпатця Петра Гецка, який агітував за зміну територіальної цілісності України, заочно засудили до 20 років позбавлення волі. Засуджений закликав Путіна утворити на території західних областей України «Підкарпатську Русь». Себе ж Гецко бачив її «прем’єр-міністром».

Фото: mukachevo.net
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1392
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду