СБУ оголосила підозру пропагандисту, який виправдовує російську агресію

СБУ оголосила підозру пропагандисту, який виправдовує російську агресію

4 Липня 2023
1079

СБУ оголосила підозру пропагандисту, який виправдовує російську агресію

1079
Пропагандист Іван Філіпоненко «інформаційно супроводжує» війська окупантів на території Луганщини з березня 2022 року.
СБУ оголосила підозру пропагандисту, який виправдовує російську агресію
СБУ оголосила підозру пропагандисту, який виправдовує російську агресію

Служба безпеки України повідомила про підозру пропагандисту Івану Філіпоненку, який «інформаційно супроводжує» війська окупантів на території Луганської області з березня 2022 року. Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

На початку війни Філіпоненко позиціонував себе «представником пресцентру народної міліції ЛНР», а тепер — «офіцером 2-го армійського корпусу ЗС РФ».

«"Репортажі", відзнятому речником російського НЗФ у зоні бойових дій, у захоплених ворогом Сватовому, Кремінній, Рубіжному, інших містах Луганщини, нав’язують викривлений пропагандою образ реальності та кремлівські наративи про "защитников Донбасса", "украинских нацистов" тощо», — пише СБУ.

Його матеріали схвалюють та виправдовують руйнування загарбниками мирних населених пунктів, вбивства та терор цивільного населення, які чинить окупаційна армія. 

Цю відеопродукцію поширюють в ютубі, через прокремлівські інтернет-платформи та соцмережі, створені для пропагандистського впливу на російську аудиторію та жителів тимчасово окупованих територій.

СБУ оголосила Філіпоненку підозру за статтею «здійснення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, її збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України».

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України висунула підозру громадянину Росії, пропагандисту російських інформресурсів «РИА Новости» і «Звезда» Сергію Савчуку.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду