«Поєднують світ звуків і світ тиші»: Megogo випустив інтервʼю з перекладачами жестової мови

«Поєднують світ звуків і світ тиші»: Megogo випустив інтервʼю з перекладачами жестової мови

23 Травня 2023
1241
23 Травня 2023
18:24

«Поєднують світ звуків і світ тиші»: Megogo випустив інтервʼю з перекладачами жестової мови

1241
Героями інтерв'ю стали Олександр Рудик, Лада Соколюк та Анфіса Болдусєва.
«Поєднують світ звуків і світ тиші»: Megogo випустив інтервʼю з перекладачами жестової мови
«Поєднують світ звуків і світ тиші»: Megogo випустив інтервʼю з перекладачами жестової мови

Платформа Megogo випустила інтерв’ю з командою соціальної ініціативи «Дивись як чутно» до Дня перекладача жестової мови. Про це повідомила пресслужба сервісу.

Автори проєкту мають на меті привернути суспільну увагу до професії та проблем людей з порушенням слуху через історії трьох перекладачів, які працюють над різними проєктами на платформі. 

У відео герої розповіли про становлення у професії та на якому етапі розвитку перебуває українська жестова мова. Окрім цього, фахівці поділилися секретами процесу підготовки до перекладу та досвідом перекладу реп-пісень, спорту та мультфільмів. Окремий блок інтерв'ю стосується проблем людей з порушенням слуху під час війни. 

«Для багатьох українців жестова мова є основною можливістю комунікувати та сприймати інформацію. Тому хто, як не перекладач, зможе бути провідником для людей з порушенням слуху в сучасному, насиченому інформацією просторі, та й загалом у повсякденному житті.

Дізнатись останні новини, отримати нові знання, насолодитися улюбленим фільмом — усе це стає доступним для людей з порушенням слуху тільки завдяки перекладачам жестової мови. Кожен наш глядач заслуговує на якісний контент, тому ми намагаємося створювати якомога більше доступних матеріалів з перекладом жестовою мовою, щоб кожен відчував себе комфортно», — розповіла керівниця соціальної ініціативи «Дивись як чутно» Аліна Артеменко.

Героями інтерв'ю стали: 

  • Олександр Рудик, який разом з командою Megogo Sport перекладає футбольні трансляції, а також  працює в Хмельницькому на місцевому телебаченні.
  • Лада Соколюк, яка працює над проєктом «Портал gсихології», що був створений медіасервісом для підтримки ментального здоров’я людей, які мають порушення слуху. Також Лада працює в Національній суспільній телерадіокомпанії України, на Першому каналі. 
  • Анфіса Болдусєва допомагає перекладати навчання для операторів чатботу медіасервісу Megogo, а також перекладає дитячий мультсеріал «Пес Патрон» та подкасти. Працює в Університеті «Україна», який наразі є єдиним інклюзивним університетом, викладає в кіношколі для дітей з порушенням слуху. 

Інтерв'ю можна переглянути на YouTube, а також на Megogo.

Нагадаємо, на платформі Megogo доступний окремий розділ з контентом жестовою мовою, який налічує понад 1000 годин, а також функціонує інтерактивний телеканал «Дивись як чутно». Восени минулого року сервіс запустив жестовою мовою шоу «Портал психології» та аудіосеріали. Їх можна переглянути на сервісі безкоштовно.

Одними з останніх фільмів, перекладених жестовою мовою, були воєнна драма «Мирний-21», документальний фільм виробництва студії Megogo Originals «Воїни» та історична драма «Щедрик».

У лютому медіасервіс Megogo вперше переклав обрані матчі єврокубків жестовою мовою для глядачів з порушенням слуху.

Фото: пресслужба Megogo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1241
Читайте також
13.02.2023 16:21
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 093
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду