detector.media
17.05.2023 13:27
У Росії суд заочно арештував кінопродюсера Олександра Роднянського
У Росії суд заочно арештував кінопродюсера Олександра Роднянського
Раніше про кримінальну справу проти продюсера не було відомо.

Районний суд у Москві заочно заарештував українського кінопродюсера Олександра Роднянського у справі  щодо «поширення фейків про російську армію». Про це повідомляє видання «Медіазона».

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Роднянському пройшло 27 квітня, однак інформацію про це суд опублікував 17 травня. Як повідомляє «Медіазона», арешт Роднянського був оскаржений уже 28 квітня.  

Також  у справі  «про поширення фейків про російську армію» суд заочно арештував російського режисера Івана Вирипаєва, який зараз живе у Польщі.

Роднянський у телеграмі вже прокоментував заочний арешт у Росії: «Мене й одного з найкращих російських драматургів та режисерів заарештували за те, що ми говорили правду про війну. Називали все своїми словами. А не брехливими бюрократичними конструкціями. Війну — війною. Воєнні злочини — воєнними злочинами. Агресію Росії — агресією Росії. Жодних "СВО", "нападу НАТО", "порятунку росіян"».

У 1995 році Олександр Роднянський заснував українську телерадіокомпанію «Студія 1+1» і став її генеральним продюсером. Пізніше був головою ради директорів телеканалу «1+1». 

Останні 20 років працював у Росії. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Роднянський засудив російську агресію та виїхав із РФ.

У березні 2022 року Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є. У жовтні 2022 року Міністерство юстиції Росії внесло  Роднянського у список фізосіб-«іноагентів».

Скриншот відео: А поговорить? / ютуб

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY