Підсанкційному бізнесмену Павлу Фуксу оголосили підозру в мільярдних махінаціях

Підсанкційному бізнесмену Павлу Фуксу оголосили підозру в мільярдних махінаціях

16 Травня 2023
1453
16 Травня 2023
11:19

Підсанкційному бізнесмену Павлу Фуксу оголосили підозру в мільярдних махінаціях

1453
Служба безпеки викрила Фукса на масштабних фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами України та систематичному ухиленні від сплати податків.
Підсанкційному бізнесмену Павлу Фуксу оголосили підозру в мільярдних махінаціях
Підсанкційному бізнесмену Павлу Фуксу оголосили підозру в мільярдних махінаціях

Служба безпеки України викрила підсанкційного бізнесмена Павла Фукса на масштабних фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами України та систематичному ухиленні від сплати податків. Про це повідомляють пресслужби СБУ та ОГП.

Правоохоронці заявляють, що встановили, що з 2018 року Фукс незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 мільярдів гривень.

Як свідчать матеріали розслідування, холдинг бізнесмена підшукував підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України, які мали кредити у збанкрутілих банках.

Ділки за безцінь викуповували у банківських установ «кредитні зобов’язання» цих об’єктів, що надавало змогу втручатися в їхню господарську діяльність.

Потім активи українських заводів та інфраструктурних об’єктів заморожували, блокували їхню діяльність чи доводили до банкрутства.

Як зазначають у пресслужбі, Фукс та його спільники ретельно приховували джерела фінансування оборудок та реальних «замовників» через складні фінансові махінації. Для цього використовували понад 100 афілійованих комерційних структур.

У ході цих махінацій зловмисники отримували надприбутки та ухилялися від сплати податків. Наприклад, лише від однієї з таких оборудок сума збитків державі сягає майже 100 мільйонів гривень.

На підставі зібраних доказів Фуксу та двом топменеджерам холдингу повідомили про підозру в ухилянні від сплати податків та зборів (обов’язкових платежів).

У межах кримінального провадження накладено арешт на корпоративні права та рахунки 101 задіяної у протиправній діяльності компанії, права вимоги за понад 1600 викупленими кредитами, понад 240 об’єктів нерухомості і транспортних засобів учасників схеми.

Частину арештованих активів уже передано в управління АРМА.

Нагадаємо, у червні 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти бізнесмена Павла Фукса через «незаконне отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні». Фукс назвав санкції «особистою помстою секретаря Радбезу Олексія Данілова».

Павло Фукс народився в Харкові, однак довго жив у Москві, де й заробив свій капітал. У сферу бізнес-інтересів Фукса входить банківський сектор, нафтова галузь, будівництво. Як повідомляли «Схеми», на сайті російської будівельної корпорації MOS CITY GROUP він був зазначений головою ради директорів. На тому ж сайті зазначається, що Фукс має подяку від російського президента за «внесок у становлення російської економіки».

Фото з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду