Голова Єврокомісії прибула до Києва відзначити День Європи

Голова Єврокомісії прибула до Києва відзначити День Європи

9 Травня 2023
539
9 Травня 2023
09:19

Голова Єврокомісії прибула до Києва відзначити День Європи

539
Святкування Дня Європи в Україні 9 травня запровадив напередодні президент Зеленський. Свято відзначається в усьому ЄС як символ єдності європейців.
Голова Єврокомісії прибула до Києва відзначити День Європи
Голова Єврокомісії прибула до Києва відзначити День Європи

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїхала до Києва для відзначення Дня Європи.

Фотографію прибуття на залізничний вокзал Києва вона опублікувала у своєму твіттері.

«Добре знову бути в Києві, де цінності, які є важливими для нас, захищаються щодня. Тож це дуже відповідне місце, щоб святкувати День Європи саме тут. Я вітаю рішення президента Зеленського відзначати День Європи 9 травня також тут, в Україні», — написала голова Єврокомісії.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський запровадив в Україні 9 травня День Європи, а також запропонував Верховній Раді встановити в Україні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 8 травня.

День Європи — свято, що відзначається 9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на вшанування миру та єдності на континенті і разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном є символом ЄС із 1985 року.

Свято відзначається в пам’ять про Декларацію Шумана, яку уклали 9 травня 1950 року і яка вперше запропонувала створити Європейське об’єднання вугілля та сталі, що дало початок майбутньому створенню Європейського Союзу.

Зазначимо, за даними соцопитування КМІС, День перемоги 9 травня вважають важливим чи улюбленим святом лише 13% українців. За останні два роки кількість його прихильників упала вдвічі, а за останнє десятиліття — більш ніж учетверо. 

Фото: Урсула фон дер Ляєн / твіттер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду