detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.05.2023 09:19
Голова Єврокомісії прибула до Києва відзначити День Європи
Голова Єврокомісії прибула до Києва відзначити День Європи
Святкування Дня Європи в Україні 9 травня запровадив напередодні президент Зеленський. Свято відзначається в усьому ЄС як символ єдності європейців.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїхала до Києва для відзначення Дня Європи.

Фотографію прибуття на залізничний вокзал Києва вона опублікувала у своєму твіттері.

«Добре знову бути в Києві, де цінності, які є важливими для нас, захищаються щодня. Тож це дуже відповідне місце, щоб святкувати День Європи саме тут. Я вітаю рішення президента Зеленського відзначати День Європи 9 травня також тут, в Україні», — написала голова Єврокомісії.

Good to be back in Kyiv.

Where the values we hold dear are defended everyday.

So it is such a fitting place to celebrate the day of Europe.

I welcome President @ZelenskyyUa's decision to make 9 May Europe Day also here in Ukraine. pic.twitter.com/MEGOEfgyIq

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 9, 2023

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський запровадив в Україні 9 травня День Європи, а також запропонував Верховній Раді встановити в Україні День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 8 травня.

День Європи — свято, що відзначається 9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на вшанування миру та єдності на континенті і разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном є символом ЄС із 1985 року.

Свято відзначається в пам’ять про Декларацію Шумана, яку уклали 9 травня 1950 року і яка вперше запропонувала створити Європейське об’єднання вугілля та сталі, що дало початок майбутньому створенню Європейського Союзу.

Зазначимо, за даними соцопитування КМІС, День перемоги 9 травня вважають важливим чи улюбленим святом лише 13% українців. За останні два роки кількість його прихильників упала вдвічі, а за останнє десятиліття — більш ніж учетверо. 

Фото: Урсула фон дер Ляєн / твіттер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY