«Це жах»: Яніна Соколова показала, в яких умовах мають проходити реабілітацію військові з Бахмута

«Це жах»: Яніна Соколова показала, в яких умовах мають проходити реабілітацію військові з Бахмута

4 Травня 2023
1389
4 Травня 2023
17:51

«Це жах»: Яніна Соколова показала, в яких умовах мають проходити реабілітацію військові з Бахмута

1389
І поспілкувалася з відповідальними за те, в яких умовах українські бійці перебуватимуть на ротації.
«Це жах»: Яніна Соколова показала, в яких умовах мають проходити реабілітацію військові з Бахмута
«Це жах»: Яніна Соколова показала, в яких умовах мають проходити реабілітацію військові з Бахмута

Журналістка Яніна Соколова на своєму ютуб-каналі показала відеозйомку, де зафіксовано, в яких умовах проходитимуть 3-місячну реабілітацію під час ротації військові 3-го Луганського прикордонного загону, що брали участь у боях в Бахмуті. Це відео, як пояснила журналістка, зняли та надіслали їй бійці цього загону.

За даними, які Соколова також отримала, за її словами, від військових цього загону, захисники мають перебувати на реабілітації у приміщенні закинутого санаторію в Черкаській області. Як розповіло джерело журналістки, військові самі мусили прибирати приміщення, але від цього воно не стало придатнішим для проживання і реабілітації: у кімнатах старого санаторію немає навіть ліжок, у деяких кімнатах немає електропостачання.

У телефонній розмові із Соколовою Микола, один із бійців 3-го Луганського прикордонного загону, пояснює, що на всі питання його побратимів до командування щодо поганих умов для перебування на ротації їм кажуть: «Хлопці, терпіть, в країні іде війна».

Яніна Соколова зв’язалася з речницею МВС, якому підпорядковується цей загін, щоб з’ясувати, чи в курсі в Києві про те, де саме перебуватимуть військові, які брали участь у боях в Бахмуті. Журналістка розповіла, що у відповідь речниця МВС сказала, що в міністерстві не володіють цією інформацією, тому найближчим часом представник відомства приїде в цей санаторій, аби побачити все на власні очі.

«Поки ревізор від міністерства їде, на місці командування намагається до приїзду облагородити приміщення. Пишуть нам військові, що вже принесли розкладушки», — зауважує у своєму відеоматеріалі журналістка.

Яніна Соколова також поговорила телефоном із комендантом 3-го Луганського прикордонного загону Сергієм Юрчаком, аби розібратися, чому захисники з Бахмута потрапили у непридатні для життя умови під час своєї ротації. «В нас іде війна, і ми не можемо кожному предоставіть готель з 3–4-зірковими умовами», — відповів Юрчак. Він також заперечив, що відповідає за умови, в яких перебувають військові його загону, порекомендував журналістці звернутися у пресслужбу і закінчив розмову.    

«Маніпулювати війною і розповідати, що наші воїни, захисники Бахмута, живуть в таких умовах, бо війна… ну, це Росія, це не Україна явно. Мотивувати все війною в тому, що наші найкращі люди країни жили в плісняві, в грибку і не мали належного відпочинку після пекла, — це треба не мати совісті геть», — підсумувала Соколова.

Журналістка також наголосила, що вона продовжить стежити за цієї ситуацією і повідомлятиме новини у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що YouTube вилучив випуск програми «Вечір з Яніною Соколовою» від 12 серпня 2022 року через «порушення політики щодо ворожих висловлювань». «Ми підіймали теми Криму, війни та брехні росіян щодо їхніх "успіхів" у війні. Також показали призерів нагородження конкурсу Z-культури у Москві», — уточнила Яніна Соколова.

Також ми писали, що Яніна Соколова в інтерв’ю «Українській правді» заявила, що загальнонаціональний марафон «Єдині новини» є причиною для критики чинної влади.

Фото: скриншот

 

 

       

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду