detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
04.05.2023 17:51
«Це жах»: Яніна Соколова показала, в яких умовах мають проходити реабілітацію військові з Бахмута
«Це жах»: Яніна Соколова показала, в яких умовах мають проходити реабілітацію військові з Бахмута
І поспілкувалася з відповідальними за те, в яких умовах українські бійці перебуватимуть на ротації.

Журналістка Яніна Соколова на своєму ютуб-каналі показала відеозйомку, де зафіксовано, в яких умовах проходитимуть 3-місячну реабілітацію під час ротації військові 3-го Луганського прикордонного загону, що брали участь у боях в Бахмуті. Це відео, як пояснила журналістка, зняли та надіслали їй бійці цього загону.

За даними, які Соколова також отримала, за її словами, від військових цього загону, захисники мають перебувати на реабілітації у приміщенні закинутого санаторію в Черкаській області. Як розповіло джерело журналістки, військові самі мусили прибирати приміщення, але від цього воно не стало придатнішим для проживання і реабілітації: у кімнатах старого санаторію немає навіть ліжок, у деяких кімнатах немає електропостачання.

У телефонній розмові із Соколовою Микола, один із бійців 3-го Луганського прикордонного загону, пояснює, що на всі питання його побратимів до командування щодо поганих умов для перебування на ротації їм кажуть: «Хлопці, терпіть, в країні іде війна».

Яніна Соколова зв’язалася з речницею МВС, якому підпорядковується цей загін, щоб з’ясувати, чи в курсі в Києві про те, де саме перебуватимуть військові, які брали участь у боях в Бахмуті. Журналістка розповіла, що у відповідь речниця МВС сказала, що в міністерстві не володіють цією інформацією, тому найближчим часом представник відомства приїде в цей санаторій, аби побачити все на власні очі.

«Поки ревізор від міністерства їде, на місці командування намагається до приїзду облагородити приміщення. Пишуть нам військові, що вже принесли розкладушки», — зауважує у своєму відеоматеріалі журналістка.

Яніна Соколова також поговорила телефоном із комендантом 3-го Луганського прикордонного загону Сергієм Юрчаком, аби розібратися, чому захисники з Бахмута потрапили у непридатні для життя умови під час своєї ротації. «В нас іде війна, і ми не можемо кожному предоставіть готель з 3–4-зірковими умовами», — відповів Юрчак. Він також заперечив, що відповідає за умови, в яких перебувають військові його загону, порекомендував журналістці звернутися у пресслужбу і закінчив розмову.    

«Маніпулювати війною і розповідати, що наші воїни, захисники Бахмута, живуть в таких умовах, бо війна… ну, це Росія, це не Україна явно. Мотивувати все війною в тому, що наші найкращі люди країни жили в плісняві, в грибку і не мали належного відпочинку після пекла, — це треба не мати совісті геть», — підсумувала Соколова.

Журналістка також наголосила, що вона продовжить стежити за цієї ситуацією і повідомлятиме новини у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що YouTube вилучив випуск програми «Вечір з Яніною Соколовою» від 12 серпня 2022 року через «порушення політики щодо ворожих висловлювань». «Ми підіймали теми Криму, війни та брехні росіян щодо їхніх "успіхів" у війні. Також показали призерів нагородження конкурсу Z-культури у Москві», — уточнила Яніна Соколова.

Також ми писали, що Яніна Соколова в інтерв’ю «Українській правді» заявила, що загальнонаціональний марафон «Єдині новини» є причиною для критики чинної влади.

Фото: скриншот

 

 

       

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY