detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
17.04.2023 13:40
СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів
СБУ викрила міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агітаторів
До її складу входили шестеро осіб у чотирьох регіонах України, зокрема провідний інженер заводу «Антонов» у Києві.

Співробітники Служби безпеки України викрили міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів. До її складу входили шестеро осіб у чотирьох регіонах України, повідомила пресслужба відомства.

Пропагандисти публічно підтримували війну Росії проти України та закликали до зміни українських кордонів.

Для цього вони створили декілька профілів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні. Більшу частину їхнього деструктивного контенту поширювали й на російських інтернет-ресурсах.

У Києві проросійською агітацією займався провідний інженер підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства «Антонов». У російських соцмережах він поширював відео з виступами Рамзана Кадирова, де той закликав до «приєднання» окупованих районів України до складу РФ.

В Івано-Франківській області російську агресію виправдовувала мешканка Калуша. Вона пропонувала видати російським загарбникам «головних бандерівців» і засуджена до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

На Закарпатті правоохоронці затримали жителя Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в окупованих районах на півдні та сході України.

Також на Закарпатті співробітники СБУ викрили двох ворожих агітаторів з Білорусі, які мали посвідки на проживання в Україні. За даними слідства, чоловіки створили декілька пропагандистських профілів у соцмережах, на яких дискредитували Сили оборони та розпалювали антисемітські настрої.

У Запоріжжі про підозру правоохоронці повідомили чоловікові, який на своїх сторінках у соцмережах вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

Щодо всіх інтернет-агітатори тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України:

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про затримання у Кропивницькому організатора ботоферми, який співпрацював з російськими спецслужбами і продавав їм фейкові акаунти українців.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY