УПЦ МП поскаржилася поліції на слова в ефірі ведучих «95 кварталу»

УПЦ МП поскаржилася поліції на слова в ефірі ведучих «95 кварталу»

13 Квітня 2023
1979
13 Квітня 2023
13:26

УПЦ МП поскаржилася поліції на слова в ефірі ведучих «95 кварталу»

1979
УПЦ МП: Ведучі «Байрактар News» вдалися до пропаганди фізичного насильства стосовно священнослужителів, а потерпілим у цій ситуації може вважатися кожен вірянин.
УПЦ МП поскаржилася поліції на слова в ефірі ведучих «95 кварталу»
УПЦ МП поскаржилася поліції на слова в ефірі ведучих «95 кварталу»

Українська православна церква Московського патріархату звернулася до поліції через висловлювання в ефірі ведучих програми «Байрактар News» Олександра Пікалова та Євгена Кошового. Про це йдеться у заяві Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП.

Юридичний відділ УПЦ звернувся до поліції з заявою про образу релігійних почуттів через слова ведучих у випуску програми «Байрактар News» №104 від 7 грудня 2022 року.

В ефірі програми коміки згадали про вирок суду на Рівненщині, який присудив 119 гривень штрафу хлопцю, який облаяв священника УПЦ МП. Після цього вони видали низку образливих слів на адресу «московських попів», мотивуючи, начебто готові заплатити за це подібного розміру штраф.

«Було б добре мати відповідний прайс-лист: плюнути в священника УПЦ МП — 20 грн, залишити святе писання цвяхом на позашляховику — 50 грн, вдарити по лівій щоці і автоматично по правій — 100 грн. Вигнати Московський патріархат з України — безцінно», — сказали ведучі.

В УПЦ МП вважають, що своїми діями ведучі порушили статтю 161 Кримінального кодексу України — порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

«Ведучі Пікалов Олександр та Кошовий Євген дозволили собі зневажливо висловитися не лише про Церкву, а й про віру в Бога як таку. Ба більше, ці громадяни вдалися до пропаганди фізичного насильства стосовно священнослужителів УПЦ, натякаючи на те, що це не буде коштувати їм більше ніж 100 грн», — йдеться у заяві УПЦ МП.

Там вважають, що внаслідок цього за останні місяці стали непоодинокими випадки застосування грубої фізичної сили проти священнослужителів та вірян УПЦ МП.

В УПЦ МП заявили, що ведучі образили не окремих осіб, а всіх вірян їхньої церкви, тож потерпілим у цій ситуації «може вважатися кожен вірянин УПЦ», який заявить про моральну шкоду.

Фото: скриншот
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1979
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Егерія
378 дн. тому
Е. ні.. Вам , московські попи, треба спокутутвати ваші гріхи перед Україною. І не спирайте на почуття вірян. Ви, саме виналаштовували свою паству против патріотів ..Ви і тільки ви чекали на прихід кацапських загарбників- готуючи їм зустріч із хлібо-сіллю та іншими принадливими речами..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду