Центр протидії корупції та Юрій Ніколов оголошують набір до Школи аналітиків-розслідувачів

Центр протидії корупції та Юрій Ніколов оголошують набір до Школи аналітиків-розслідувачів

11 Квітня 2023
1837
11 Квітня 2023
19:00

Центр протидії корупції та Юрій Ніколов оголошують набір до Школи аналітиків-розслідувачів

1837
Штатними тренерками Школи також стали керівниця аналітичного департаменту ЦПК Антоніна Волкотруб, колишня журналістка проєкту «Наші гроші» та Bihus.info Марина Ансіфорова та журналістка «Наших грошей» Анна Сорока.
Центр протидії корупції та Юрій Ніколов оголошують набір до Школи аналітиків-розслідувачів
Центр протидії корупції та Юрій Ніколов оголошують набір до Школи аналітиків-розслідувачів

Громадська організація «Центр протидії корупції» (ЦПК) спільно з журналістом, засновником проєкту «Наші гроші» Юрієм Ніколовим оголосили набір студентів до Школи аналітиків-розслідувачів в межах проєкту «Нагляд громадянського суспільства за антикорупційною інфраструктурою та подальше просування антикорупційної реформи». Про це йдеться на сайті «Наших грошей».

«Тренери та запрошені лектори дадуть максимальний кругозір як і де шукати корупційні кейси, як виявляти зв’язки, користуватись відкритими джерелами та різними базами даних. Отримані знання та навички дозволять випускникам подальше працевлаштування у ЗМІ, громадські організації, бізнес-розвідку тощо», — написав головний тренер Школи Юрій Ніколов на власній фейсбук-сторінці. 

У коментарі «Детектору медіа» журналіст також розповів, що наразі вже відомі імена трьох штатних тренерок, які регулярно проводитимуть лекції для студентів: керівниця аналітичного департаменту ЦПК Антоніна Волкотруб, колишня журналістка проєкту «Наші гроші» та Bihus.info Марина Ансіфорова та журналістка «Наших грошей» Анна Сорока.

«Також будуть запрошені експерти з вузьких тем. Вони проводитимуть лекції, наприклад, щодо нюансів закупівель комп'ютерів та можливих корупційних моментів у цій сфері, або ж стосовно медичних чи воєнних закупівель. Перелік цих лекторів уточнюється, тому поки не можу сказати, хто саме це буде», — зазначив Ніколов. 

За його словами, основною складовою навчання в Школі аналітиків-розслідувачів буде саме практика. 

«Лектор викладатиме теорію протягом кількох годин, а далі студенти повноцінно будуть практикуватися, шукати інформацію в Prozorro. Робота зі мною з пошуку корупції триватиме повний робочий день», — розповів журналіст.

Ніколов також наголосив, що до Школи запрошують долучитися саме новачків, студентів або випускників ВНЗ, а не чинних журналістів. На час навчання передбачена стипендія.

Навчання відбуватиметься в Києві впродовж 1-2 місяців. Формат передбачає щоденну повну залученість офлайн 5 днів на тиждень (орієнтовно з 10:00 до 18:00). 

Орієнтовна дата початку: травень 2023 року.

Кількість місць обмежена. Автори Школи планують набрати два потоки по 5 студентів на кожному.

Заявки за адресою nedvedchuk@i.ua прийматимуть до 23 квітня.

Проєкт реалізується за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1837
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду