detector.media
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
11.04.2023 19:52
«Львівський медіафорум» презентував посібник про інструменти Google для журналістів
«Львівський медіафорум» презентував посібник про інструменти Google для журналістів
Створенню посібника передувала серія онлайн-тренінгів для українських медіа.

Львівський медіафорум разом із Google створили посібник про те, як медіа ефективно працювати з інструментами технологічного гіганта. Посібник уклали після серії тренінгів для українських медіа.

«Наприкінці 2022 року ми налагодили пряму співпрацю з Google News Initiative, аби оперативно відповідати на виклики, які стоять перед українськими медіа і навчити редакції максимально продуктивно використовувати інструменти Google. Аби пояснити роботу механізмів та полегшити роботу із сервісами Google, ми провели чотири онлайн-тренінги для регіональних та нішевих медіа. Результатом співпраці та навчання став посібник, доступний для всіх українських журналістів», — розповіла голова проєктного відділу Львівського медіафоруму Ангеліна Стець.

За її інформацією, посібник створено на основі онлайн-тренінгів, які Google та Львівський медіафорум провели для національних, регіональних та нішевих медіа: New Voice, LIGA.net, Texty, Forbes Ukraine, The Ukrainians / Reporters, Ukraїner, Рубрика, Varosh, Накипіло, Suspilne, Слідство.Інфо, 0629.com.ua, Свідомі, The Babel, Speka, Was Media, Bird in Flight, 24 Канал, Куншт, Слух, DOU, The Village, Vox Ukraine та ШоТам.

До посібника увійшли рекомендації і лайфхаки, що стали результатом багаторічних досліджень і експертизи фахівців і фахівчинь Google:

Завантажити посібник можна за посиланням. Поширювати посібник можна, передрук повного зібрання або його частин можливий з посиланням на першоджерело й автора, повідомили в ГО «Львівський медіафорум».

Нагадаємо, компанії Google і YouTube у листопаді 2022 року оголосили про надання гранту в розмірі 13,2 мільйона доларів Міжнародній мережі перевірки фактів (IFCN) для створення Глобального фонду перевірки фактів. Мета полягає в тому, щоб підтримати 135 організацій мережі з перевірки фактів у 65 країнах.

Фото: LvivMediaforum / facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY